Welke specificaties heeft mijn computer nodig om met DAWs te kunnen werken?

 

Computermuziek is de feitelijke standaard voor muziekproductie en onze werkstations moeten enkele normen respecteren om in de muziekindustrie te kunnen worden gebruikt voor het opnemen, bewerken en na bewerken van audio.

Dit artikel toont positieve en negatieve aspecten van elk besturingssysteem, hun compatibiliteit en meest populaire keuze met betrekking tot deze zoekopdracht, inclusief enkele computermodellen en suggesties.

 

Specificaties:

Een standaardcomputer voor muziekproductie moet ten minste de volgende specificaties hebben om met daws te werken:

  • Besturingssysteem: Windows 8 of hoger, Mac OS X 10.11.6 of hoger ,
  • Processor: 1,6 GHz dual-core Intel Core i5, Turbo Boost tot 3,6 GHz, met 4 MB L3-cache
  • RAM: 8 GB (16 GB ‘aanbevolen’)
  • Harde schijf: HHD met gratis GB (SSD aanbevolen)
  • Grafische kaart: Intel UHD Graphics 617
  • Poorten: USB-, FireWire- of Thunderbolt-poort voor door CoreAudio ondersteunde audio-interface en HDMI (optioneel)

 

Desondanks kunnen de functies van computers verschillen vanwege werkvelden. Gezien het componeren van muziek voor video’s een krachtigere grafische kaart, RAM en een grote harde schijf kan vereisen, is er geen algemeen antwoord te geven op de specificatie-benodigdheden.

Computers moeten krachtig en snel zijn, ook voor het opnemen en posten van een enorm aantal tracks, zoals gebruikelijk is in een audio engineering-taak. Uit deze overwegingen kunnen we afleiden dat er meer activiteit nodig is voor onze muziek. Een computer met voldoende capaciteiten en verschillende (toepasbare) functies, zijn dan ook zeker van belang.

Om te voldoen aan alle eisen die consumenten stellen, en hen de benodigdheden te bieden waaraan een computer moet voldoen, zijn er binnen de huidige industrie verschillende types van computers beschikbaar. De mogelijkheden variëren daarin ook enorm op het gebied van aanschafprijs tot mogelijkheden met verschillende componenten.

 

Desktop Vs. Laptop

Wat betreft workstations voor muziekproductie zijn er eigenlijk twee keuzes: desktopcomputers en laptops.

Desktopcomputers zijn handig vanuit het oogpunt van de prijs en vanuit het oogpunt van de hernieuwbaar van hardware , omdat het eenvoudig is om hardwarecomponenten toe te voegen en te wijzigen. Bovendien kunt u met deze keuze uw werkstation in de toekomst verbeteren door het aan te passen aan de toekomstige systeemvereisten en uw aanstaande workflow en taken.

Het tweede type computer is lichter en gemakkelijker te verplaatsen dan de eerste, maar ook duurder gezien de kwaliteit / prijsverhouding.

De keuze tussen deze twee soorten computers hangt echt af van je behoeften en je leven, werkstijl en budget. Als je leven dynamisch is, zul je rekening houden met het kopen van een laptop en vice versa.

 

Mac vs. Windows

Een van de belangrijkste functies is het besturingssysteem, namelijk het programma dat alle toepassingen op een computer beheert. Mac en Windows zijn eigenlijk het meest verspreide besturingssysteem ter wereld en de meeste audiosoftware is compatibel met beide. Helaas bestaan ​​er enkele uitzonderingen die soms uw werksessie moeilijker en niet gemakkelijk kunnen delen met andere professionals.

Een van deze uitzonderingen is LogicPro X ontwikkeld door Apple en dus alleen beschikbaar in een Mac-besturingssysteem. Andere uitzonderingen zijn wijdverbreid in de plug-insomgeving, de meeste voor gratis audio-plug-ins. Verder zijn sommige plug-ins en daws, zoals Reaper, ook beschikbaar in een Linux-besturingssysteemomgeving, maar het gebruik van dit besturingssysteem wordt niet goed aanbevolen, zowel voor compatibele problemen als voor zijn niet-gebruikersvriendelijke manieren van gebruik.

 

Windows-laptops

Computer met het Windows-besturingssysteem is meestal goedkoper dan Apple-computers, maar biedt over het algemeen minder verbindingen en een minder krachtige videomonitor. Sommige verbindingen zoals Firewire 400 of 800 en Thunderbolt zijn inderdaad nodig voor het werken met een soort audio-interface, maar ze zijn niet gemakkelijk te vinden in een Windows-computeromgeving en maken de prijs over het algemeen duur. Enkele voorbeelden van de meest populaire laptop die wordt gebruikt in de muziekproductie-industrie zijn Acer Predator , Lenovo ThinkPad en ASUS ROG Strix GL702VS .

 

Apple-laptops

Apple-laptops zijn duur, maar tegelijkertijd zijn ze ook dunner en lichter dan andere computers. Bovendien sommige Apple computer biedt een van de beste laptop ‘ s video-monitor op de markt als gevolg erg handig met audio werken in verband met de videoproductie. Apple is eigenlijk de eigenaar van het protocol voor firewire- en bliksemverbindingen die zo stabiele verbindingen en geüpgradede stuurprogramma’s bieden. Apple biedt twee verschillende laptops, de pro– en air-serie met verschillende functies en componenten.

 

Mobiel werkstation

Sommige producenten zijn al begonnen met het produceren van muziek via mobiele apparaten, bijvoorbeeld Damon Albarn produceerde het album ” The Fall ” van Gorillaz volledig met een iPad. In dit nog onbekend gebied, iPad is de leider ‘ s industrie met zijn enorme aantallen van de app en met de mogelijkheid om alle audio-applicaties in één daw opnieuw bedraden. Bovendien zijn veel merken van audio-interfaces begonnen met het maken van apparaten voor opname met een juiste audio digitale conversie en voorversterkers via Ipad.

 

Weet u niet zeker welke workstation het beste bij u past of heeft u vragen over systeemvereisten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!