In de laatste vijftien jaar is werken met een digitale audio workstations uitgegroeid tot een standaard voor de gehele kunst- en audio-industrie. Een DAW (Digital Audio Workstation) is een toepassingssoftware die zowel wordt gebruikt voor het opnemen, bewerken en nabewerken van audiobestanden voor zowel live optredens als audio-installaties.

Film industrieën, musea, opnamen studios, producenten en componisten moeten een keuze maken over welke DAW voor hen het beste is. DAW’s wordt bekritiseerd op het gebied van kritische functies, middelen en workflow die elke DAW biedt.

Tal van audio software programma’s zijn voortgekomen uit vele behoeften in de muziekindustrie. Het bepalen van welke DAW je gaat gebruiken, kan moeilijk zijn en kan soms niet voldoende zijn om aan al je artistieke behoeften te voldoen. De complexiteit, met betrekking tot compatibiliteitsproblemen en prijzen, kunnen worden opgelost door een vergelijking in de volgende blog over de meest populaire en gebruikte DAW’s.

Logic Pro X

Logic Pro X is alleen beschikbaar voor Mac-gebruikers en biedt een ongelooflijk gebruiksvriendelijke manier van produceren. Onderdeel van deze DAW is de SIRI voice-command, met behulp van deze tool wordt het gemakkelijker om taken uit te voeren zoals; records starten of pauzeren. De iPad- app (Logic Remote) biedt een innovatieve manier om uw creatieve kracht te combineren en uit te breiden.

Bovendien biedt deze DAW  je een enorme collectie van plug-ins , loops, geluiden en synthesizers die u de mogelijkheid geven om een geautomatiseerde drummer toe te voegen op basis van het genre en de bpm van uw productie. Bovendien biedt de tool ook andere geavanceerde tools en plug-ins voor song writing, om het niveau van uw muziekproductie te verbeteren .

De prijs van deze DAW is €229,99, maar een student korting wordt aangeboden die het mogelijk maakt om deze DAW te verkrijgen voor € 199,99. Deze aanbieding is inclusief de volledige Pro Apps Bundle voor Education, waaronder bijvoorbeeld de krachtige video-editing tool inbegrepen is: Final Cut .

Bij meer interesse naar de Logic Pro X DAW, klik hier voor mee informatie.

Afbeeldingsresultaat voor Logic Pro X logo

Cubase 10

Cubase 10 is beschikbaar voor zowel Mac- als Windows-gebruikers en bevat een grote verscheidenheid aan plug-ins en meer dan 5 GB aan samples en loops geproduceerd door;

 • Florian Meindl
 • Beat Butcha
 • Rawtekk .

Ook in het geval Cubase 10, is de software volledig te controleren via de iPad-app “Cubase iC Pro” app in wat mogelijk is mix-and-play instrumenten uit dit.

Verder creëerde Steinberg, een DAW-exploitant die ook meer specifieke audio- software produceren als Wavelabs , een mini DAW genoemd; Cubasis 2. De mini DAW werkt onafhankelijk van uw computer en is daarmee volledig compatibel.

Cubase 10 is beschikbaar in drie versies:

 1. Elements,
 2. Artiest en
 3. Pro

Afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw projecten met een andere prijs en een handige student korting. De pro-versie die alle kenmerken heeft, heeft de kosten van € 559,00, maar met een educatieve licentie kunt u besparen tot 40% van de prijs.

Bij meer interesse naar de Cubase 10 DAW, klik hier voor mee informatie.

Ableton Live 10

Ableton Live 10 is beschikbaar voor zowel Mac- als Windows-gebruikers. Deze DAW is populair vanwege zowel het bewerken als het opnemen. Met Ableton Live 10 kunt u deze software gebruiken als een gewone DAW, maar kan het daarnaast nog op meerdere manieren worden gebruikt;

 1. Live bekijken
 2. Live elektronica sets
 3. Live DJ sets

Rekening houdend met Ableton 10 Live, anders dan dat het is voorzien van een aantal plug-ins en een enorme collectie van geluidspakketten, geluid bibliotheken en vele andere content, zit er ook nog een ander software programma bij inbegrepen, genaamd MAX Msp. In MAX Msp is het mogelijk om uw eigen plug-ins en synthesizers te creëren. Met deze opties kunt u moeilijke tegenslagen overwinnen.

Ableton Live 10 is beschikbaar in drie versies:

 1. Ableton Live 10 Intro
 2. Ableton Live 10 standaard
 3. Ableton Live 10 Suite

Elke afzonderlijke versie heeft gemeenschappelijke kenmerken met respectievelijke beperkingen. De suite-versie is beschikbaar voor € 599,00 . Bij aankoop met een onderwijslicentie is de prijs gereduceerd tot € 359,00. Verder biedt Ableton Live 10 u een gebruiksvriendelijke en volledig compatibele midi-controller genaamd Ableton push, beschikbaar in twee versies en beide gebruikt voor productie.

Bij meer interesse naar de Ableton Live 10 DAW, klik hier voor mee informatie.

Afbeeldingsresultaat voor Ableton Live 10 logo

Studio One 4

Studio One 4 is een DAW die is ontworpen voor het aanbieden van intuïtieve bewerkingstools, geavanceerde virtuele instrumenten en een handige indeling in tracks. Studio One 4 is beschikbaar voor zowel Mac als Windows-gebruikers en heeft een hele suite van plug-ins en synthesizers daarbij inbegrepen van de Harmonische Editie. Deze functies zijn beschikbaar om het stroomlijnen, het schrijven van nummers en het maken van muziek te vereenvoudigen .

Deze laatste versie van Studio One 4 heeft de online CloudServices, waaronder: de PreSonus Shop, PreSonus Exchange en hun unieke bi-directionele SoundCloud-integratie. Met de Studio One Remote-app voor de iPad is het mogelijk om op een flexibele en mobiele manier op afstand uw pc te besturen met betrekking tot recording, mixen en bewerken van uw producties. Studio One 4 is oorspronkelijk beschikbaar voor € 399,30, maar vraagt ​​in dit geval ook om studentenkorting.

Afbeeldingsresultaat voor Studio One 4 logo

Fruity Loops

Wat neerkomt op meer dan 20 jaar innovatieve ontwikkeling, biedt Fruity loops u de mogelijkheid om te componeren, opnemen en bewerken met een uitgebreide arrange-modus, dankzij de indrukwekkende 80 plug-ins .

Fruity loops hebben de mogelijkheid om te worden gecontroleerd door de gratis Wi-Fi-app: ILRemote, waarmee je verschillende functies kunt beheren zoals : Performance Mode (Clip Launcher), Gross Beat FX, Mixer en meer .

Deze software is beschikbaar in vier edities :

 1. Fruity edition,
 2. Producer edition,
 3. Signature bundle
 4. Fruity Studio + all plug-ins

De meest geavanceerde versie kost € 812,00. Net als alle andere DAW’s biedt Fruity Loops studenten korting op de Signature Bundle .

Bij meer interesse naar de Fruity Loops DAW, klik hier voor mee informatie.

Afbeeldingsresultaat voor Fruity Loops logo

Reaper

Reaper is een volledig flexibele en stabiele DAW en wordt eigenlijk gebruikt in thuisstudio’s, uitzendingen, locatie-opname, onderwijs, wetenschap en onderzoek, geluidsontwerp, game-ontwikkeling, en nog veel meer. Deze DAW heeft een eenvoudige interface en een efficiënte audio-MIDI-routering . Daarnaast biedt Reaper de mogelijkheid om op hetzelfde moment te openen, terwijl meerdere werksessies actief zijn. Deze functie kan worden gezien als een “must-have”, omdat tegenwoordig het werken met verschillende routing voor werksessies een must is voor muziekproductie .

Reaper is bestuurbaar via alleen de ” DAW Control ” -app, helaas heeft deze app verschillende beperkingen vergeleken met andere DAW- concurrenten. Reaper is beschikbaar in een volledige versie voor de studentenkortingsprijs van € 60 of het is ook mogelijk om een ​​commerciële licentie te kopen voor € 225,00.

Bij meer interesse naar de Reaper DAW, klik hier voor mee informatie.

Afbeeldingsresultaat voor Reaper DAW logo

Maschine

Maschine (onderdeel van Native Instruments), ookal is het officieel geen DAW , is een krachtige softwaremogelijkheid voor het produceren van muziek. Zoals bij Ableton Live het mogelijk is om te gebruiken in een live-optreden en bovendien het ook mogelijk is om gebruik van deze software als een normale plug-in compatibele voor alle de DAW’s.

Dankzij deze midi-interfaces en zijn meer dan 45 GB aan geluid en effect kun je met deze software ook volledige tracks maken die in de creatieve comfortzone blijven met een echt hands-on, geoptimaliseerde lay-out. Deze software is beschikbaar bij de aankoop van een midi native controller van onze andere native instrumentenproducten.

Bij meer interesse naar de Maschine Software, klik hier voor mee informatie.

Heb je interesse om met DAW’s te werken? Wil je je productievaardigheden verbeteren met behulp van professionele muzikanten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en een vergadering te plannen!