Iedere maand organiseren wij verschillende evenementen. Deze kunnen voor studenten bedoeld zijn als aanvulling op de lessen, voor iedereen binnen de MPA Community om te netwerken, met MPA kennis te maken of gewoon om samen muziek te maken. Naast de onderstaande beschrijving van onze verschillende evenementen, kan je onderaan de pagina ook onze event agenda vinden.

masterclasses

Bij MPA kun je geregeld een kijkje in de keuken van bekende producers nemen. Zo hebben onder andere Delic, Lucien Foort en Vato Gonzalez presentaties gehouden hoe zij hun tracks componeren en mixen. Alle masterclasses zijn gratis voor studenten, maar toegankelijk voor iedereen die meer wil leren van industry professionals.

workshops

Meer weten over jouw favoriete softwareprogramma of een nieuwe hardware release? Dat kan allemaal bij MPA. In het verleden hebben wij hier workshops gehouden van Native Instruments, Pioneer DJ, Steinberg en meer. Ook geven onze docenten geregeld workshops muziekproductie en kun je in workshops over bijvoorbeeld music marketing meer leren over de Muziekindustrie.

6 days of daws

Voordat onze Courses starten, organiseren wij ieder half jaar het 6 DAYS of DAWS evenement. Met workshops in Maschine, Studio One, Ableton, Logic, Cubase en FL Studio, komen in deze week alle belangrijkste software programma’s aan bod. Deze workshops zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Dus of je nu meer wilt leren over jouw programma, of nog een programma moet kiezen, dit evenement heeft voor ieder wat wils.

jamsessions

Een paar keer per maand komen studenten, teamleden en genodigde muzikanten voor jamsessies in onze Control Room. Met hardware synthesizers, Native instruments gear, drumcomputers, gitaren en microfoons is er voor elk wat wils om een avond vol muziek en goede vibes neer te zetten. Ook het meenemen van andere muzikanten en eigen gear is mogelijk. Kortom, alle ingrediënten om in sfeervolle setting samen muziek te maken.

tbmu x mpa

The Beat Makers Union is een Rotterdamse organisatie van producers, die een paar keer per jaar samenkomt voor een sfeervolle dag, waarin iedereen op dezelfde uitgekozen sample een beat maakt. Hiervan vinden ook geregeld edities
plaats bij MPA. Aan het einde van de sessie worden alle gemaakte beats aan het publiek ter gehore gebracht. Hier komt geen specifieke winnaar uit, wat ook meteen genoeg zegt over het concept van TBMU. Een aanrader!

open house

Voor het ontmoeten van het hele team, feedback op jouw muziek en een persoonlijke intake kun je bij onze Open House evenementen terecht. Deze worden altijd begin september, in januari en net vóór de zomer gehouden. Ook kun je op dit evenement profiteren van speciale acties bij inschrijvingen en kan je naast een hapje en drankje aan de bar ook onze faciliteiten uitproberen.

mpa connects

Eigenlijk is ieder genoemd evenement op deze pagina’s een netwerkevenement. Desondanks houden wij hier ook speciale avonden voor, waarin bijvoorbeeld producers en vocalisten elkaar kunnen ontmoeten en naast het netwerken aan diverse activiteiten mee kunnen doen: En omdat wij deze avonden graag helpen omzetten in concrete mogelijkheden, bieden we tijdens dit event ook speciale deals voor het gebruiken van onze studio’s en verschaffen wij exclusieve uitnodigingen voor onze Writing Sessions.

course graduation

Ieder half jaar studeert er bij MPA een lichting Full Course en Hardstyle Course studenten af, wat natuurlijk reden is voor een diploma uitreiking in feestelijke stemming. De docenten blikken terug op het schooljaar van iedere student, met speciale aandacht voor hun eindproject. Ook de te vereeuwigen klassenfoto’s maken wij op deze avond, waarvoor uiteraard ook de familieleden en vrienden van studenten welkom zijn.

adres

Hoogstraat 38 A
3011 PR Rotterdam

KVK: 67719791
BTW: NL857147845B01

Openingstijden kantoor:

Maandag – zaterdag
10:00 – 18:00