maak je eigen kicks en zet professionele hardstyle producties neer

THE HARDSTYLE COURSE 

 

cursus inhoud

Het is tijd om je passie de vrije loop te laten en je ideeën om te zetten in professionele producties met je eigen hardstyle sounds. Tijdens de hardstyle cursus leer je brutale kicks, atmosferische leads en levendige screeches te ontwerpen. Na deze lessen leer je alle geavanceerde technieken om hardstyle, hardcore, uptempo en andere gerelateerde genres te produceren. Onze cursus zal leiden tot hardstyle producties die voldoen aan professionele standaarden en je zult ook blijvende connecties maken in de hardstyle scene. Klaar om een hardstyle producer te worden?

BLANK

BLOK 1 : INTRODUCTIE

Als je een huis bouwt, begin je altijd met de fundering. Hetzelfde principe geldt voor muziekproductie. Wat is geluid eigenlijk en hoe werken onze oren? Hoe manipuleer je die met technieken als compressie en het gebruik van equalizers? Hoe ziet de optimale studio set-up er voor jou uit? Dit zijn belangrijke vragen om je basiskennis over muziek te verzekeren. We nemen ook een duik in de geschiedenis van hardstyle, de toekomst van hardstyle en werken je persoonlijke leerdoelen uit.

BLOK 2 : ARRANGEMENT

Tijdens fase 2 leer je je eerder verworven kennis om te zetten in de praktijk. Na het bestuderen van de theorie krijg je van alle vakken een bijpassende praktijkopdracht: EQ, drumproductie, sampling, reverb en delay.

We kijken naar workflow en creatieve technieken. Voorbeelden van vragen die we bespreken zijn: Hoe start je een nieuw project op de juiste manier op? Hoe krijg je een groovy en uniek drumgeluid? Hoe fragmenteer, stretch en sample je? Hoe gebruik je reverb en delay op een creatieve manier?

Daarnaast richten we ons op het technische aspect. Hoe maak je een goede mix? Wat is de juiste signaalstroom? Wat zijn de karakteristieken van verschillende frequentiebanden? In deze fase behandelen we belangrijke tools om je geluid te bewerken. Je zult weten wat er eigenlijk gebeurt als je op een knop drukt.

BLOK 3 : VAN THEORIE NAAR PRAKTIJK

Bij het ingaan van fase 3 ben je in staat om een basisproductie te maken. Tijd om die kennis en vaardigheid naar een hoger niveau te tillen door te werken aan het maken van je eigen geluiden met software en hardware synthesizers. Je wordt onafhankelijk van presets en op deze manier ga je verder op zoek naar je eigen sound door de technieken die gebruikt worden in zowel euforische als rauwe hardstyle te strippen. Hoe pas je sampling en layering toe? Hoe creëer je melodieën en laat je ze werken als een compositie?

Een ander belangrijk aspect van het maken van goede hardstyle zijn vocalen. Je oefent vocale productie met vocalisten in onze studio’s. Microfoontechnieken, plaatsing en implementatie van een vocal in je productie worden dan toegevoegd aan je skillset. De stage wordt afgesloten met een mixdown les, die je voorbereidt op je uiteindelijke cursusproject waarin je je eigen track gaat produceren.

BLOK 4: ARTIST DEVELOPMENT

Dus je bent nu in staat om een uitstekende producties te maken. Geweldig, maar wat nu? Hoe werkt de markt en hoe positioneert u zich? We maken je wegwijs in de wereld van auteursrecht, uitgevers, online & offline marketing en contracten. Zo ben je echt voorbereid om als professioneel artiest aan de slag te gaan in de muziekindustrie.

Je voegt meer diversiteit toe aan je portfolio door aan een ander project te werken. De cursus wordt afgesloten met een eindexamen en evaluatie. Na afloop ben je in het bezit van een divers portfolio, een certificaat en natuurlijk veel kennis, vaardigheden en ervaring!

STUDIE INFO

Hardcore, Hardstyle, Kick, Muziek maken, Opleiding, Producer Les, Producercursus, Produceren, professioneel, Hardcore, Hardstyle, Kick, make your own tracks, music production, producer, producing class, The beatkrusher

DOCENTEN

NEBIRI

HARDSTYLE COURSE TEACHER

ABOUT

Laszlo, a.k.a. Nebiri has proven himself as a source of information for the entire hard dance scene. As both a mixing engineer and sound designer Laszlo has several years of experience and worked for a wide range of artists in multiple scenes. Besides delivering these artists with great sound design and quality mixes, he also makes his own music. Essential in his music are the captivating atmospheres in the breaks, combined with great melodies and hard-hitting kicks. Having his Youtube channel with many subscribers and easy-to-follow tutorials Laszlo has shown many tips and tricks and is determined to show you even more in the Hardstyle Course.

PASSION

  • Experimental sound design
  • Early mornings in the gym
  • Creating earth shattering kickdrums
  • Song writing
  • Great Italian pasta

RAWSOME DJ

PRIVATE LESSON TEACHER

OVER

Jeroen a.ka. Shorty a.k.a. Rawsome DJ is de persoon die er, naast Michaël, al sinds het begin voor MPA is. Sinds 2014 geeft hij hardstyle lessen. Hardstyle en lesgeven zijn passies die ertoe leiden dat hij er alles aan doet om zijn leerlingen de theorie te laten begrijpen, te laten oefenen en te laten slagen als artiest. Jeroen staat bekend om zijn heldere en metaforische uitleg. Hij heeft MPA ook letterlijk vanaf de grond opgebouwd, de studio’s en leslokalen gebouwd en alle puntjes op de i gezet. Nu heeft Jeroen MPA op zijn mooist geïnnoveerd, wat heeft geresulteerd in enorme verbeteringen van onze systemen en faciliteiten. Jeroen mag dan een klein persoon zijn maar hij is een grote hardstyle producer met jarenlange ervaring in de scene.

PASSIE

  • Defqon.1
  • Bier drinken en grapjes maken
  • Ruimte, sterren en bliksem en zo.
  • Pitchen van nieuwe bedrijfsideeën

REVIEWS VAN STUDENTEN

BART WIJNHOLDS & JOEY BARELDS

HARDSTYLE COURSE STUDENTS

“We komen allebei uit Groningen, en hebben elkaar leren kennen via de Hardstylecursus. Nu brengen we tracks uit als artiestenduo onder de naam Civil Conspiracy. Na ons eerste bezoek aan MPA waren we meteen overtuigd. Tijdens het volgen van de cursus hebben we niet alleen veel geleerd, maar ook een andere kijk ontwikkeld op de muziek waar we van houden. Als we onze oude muziek vergelijken met wat we nu maken, is het verschil enorm. We wilden allebei onze kennis vergroten, dus ook al moesten we elke week 4 uur heen en weer reizen per les, het was het helemaal waard. De leraar maakte indruk op ons met zijn kennis en hoe hij die kon overbrengen door zijn motiverende manier van lesgeven. Zelfs na de cursus kunnen we nog steeds bij hem terecht voor vragen en we hebben een geweldige vriendschap ontwikkeld, zowel met hem als met elkaar.”

MARCO PETERS & TARQUIN VAN LOON

HARDSTYLE COURSE STUDENTS

“We deelden al de passie voor deze muziek, maar dankzij de lessen ontdekten we de technische kant ervan. Dit heeft onze muziek enorm verbeterd. De unieke sfeer bij MPA helpt ook: iedereen die hier rondloopt heeft zoveel kennis en aarzelt nooit om zijn kennis te delen en interesse te tonen in waar je mee bezig bent. Dit stimuleerde het creatieve proces en maakte ons nog productiever. Kortom, dit is leuker dan bijvoorbeeld tutorials volgen. We leren sneller en ontmoeten veel mensen met dezelfde passie. Wij zijn daar een goed voorbeeld van: we hebben elkaar ontmoet via de Hardstyle Course en beginnen nu samen een act.”

EXTRA STUDENTENINFORMATIE

STUDENT EXTRA’S

HARDSTYLE CURSUS PRIVE

Naast de 20 lessen ontvang je als Hardstyle Course student verschillende extra’s. Inclusief gratis studiotijd gedurende het hele schooljaar, gratis toegang tot al onze evenementen inclusief gastworkshops & masterclasses en kortingen op software en hardware.

Het is ook mogelijk om de Hardstyle Cursus via privélessen te volgen. Je kunt gebruik maken van dezelfde studenten extra’s als reguliere studenten van de Hardstyle Cursus. Online hardstyle lessen zijn ook mogelijk.

DAGEN EN TIJDEN VAN DE LESSEN

De lessen zijn meestal op een vaste dag in de avond van 18:00 – 21:00 of 19:00 – 22:00, zodat iedereen die overdag school- of werkverplichtingen heeft aan de cursus kan deelnemen; geef ons a.u.b. de dag en het tijdstip door die het beste in uw schema passen.

STUDIEBELASTING

De studiebelasting voor deze cursus is 8 uur per week. Dit kan natuurlijk per student verschillen en is inclusief de uren van de te volgen lessen. Vraag een gratis en vrijblijvende afspraak aan met een van onze docenten voor meer informatie over de studiebelasting en verdere inhoud van deze cursus!

FORMELE INFORMATIE

Als opleidingsinstituut voldoen wij niet alleen aan specifieke eisen, maar streven wij er ook naar deze dagelijks zo goed mogelijk uit te dragen. De algemene voorwaarden die gelden bij inschrijving voor een cursus vindt u hier. Hoe wij omgaan met klachten kunt u hier vinden.

OPEN HUIS, INTAKES & PROEFLESSEN

Voor de start van elke Full Course bieden wij iedereen de mogelijkheid om MPA te bezoeken en kennis te maken met het docententeam tijdens ons Open Huis. Ook is er gedurende het hele jaar een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek mogelijk met de docent van jouw keuze. Tot slot is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor een gratis proefles. Klik op het contact icoon hieronder om een afspraak met ons te maken.