De aanhoudende groei van MPA is ook mogelijk gemaakt door verschillende partners en organisaties. We zijn trots om te werken met zowel wereldwijd bekende merken en lokale organisaties die onze waarden delen. Hier een aantal verhalen over onze partnerships en hoe elke organisaties bijdraagt aan onze community. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Neem dan contact met ons op!

Software en hardware fabrikanten zijn van levensbelang voor het maken en bewerken van muziek. Wij zijn trots op het hebben van partners die pioniers zijn in de industrie, maar de branche ook blijven innoveren en inspireren. Studenten, artiesten en partners kunnen de beste en nieuwste gear gebruiken op onze faciliteiten. Dankzij onze partnerships kunnen wij ook exclusieve kortingen aan onze studenten bieden.

Steinberg is één van ’s werelds grootste producenten van muziek en audio-software en hardware, met meer dan twee miljoen gebruikers wereldwijd. MPA is een Steinberg Certified Training Centre. Onze studenten kunnen verder ook profiteren van educatieve kortingen op Steinberg Software en de jaarlijkse product demo’s van Cubase bijwonen.

Native Instruments is een toonaangevende fabrikant van software en hardware voor digitale audio productie en DJ’en. Dankzij onze samenwerking kunnen MPA studenten onder andere profiteren van de frequente workshops die Native Instruments product specialisten geven over de nieuwste gear.

De producten van Ableton worden gebruikt door een community van toegewijde muzikanten, sound designers en artiesten uit de hele wereld. Door onze samenwerking met Ableton kunnen studenten demo’s bijwonen van productspecialisten en zijn alle versies van Ableton met educatieve korting aan te schaffen.

PreSonus Audio Electronics Inc. is een toonaangevende ontwerper en fabrikant van audio-opname software, hardware en aanverwante accessoires. Eén van de voordelen van deze samenwerking voor de studenten, zijn de frequente workshops en demo’s van nieuwe releases van hun productspecialisten en educatieve kortingen op Studio One.

RØDE Microphones is een grote speler binnen de branche en de go-to microfoon voor een verscheidenheid aan industrieën. De bekende Røde NT2 A en Classic II microfoon zijn beide beschikbaar bij MPA. Onze studenten krijgen ook korting op alle Røde gear.

Een magisch woord voor elke fan van synthesizers. Moog verbindt de verbeelding en creatieve geest van een muzikant door hun ontdekking van onbegrensd elektronische geluid. De MPA Control Room is momenteel uitgerust met de Moog Sub 37. MPA studenten kunnen ook profiteren van exclusieve kortingen op Moog hardware.

ADAM Audio is een toonaangevende fabrikant van luidsprekers in Pro Audio en de HIFI markt. De MPA Control Room is uitgerust met de Adam A77X & S3x-V monitor speakers en studenten kunnen profiteren van exclusieve kortingen op Adam producten.

Beyerdynamic is wereldwijd bekend om hun brede scala aan hoogwaardige en professionele audio producten. Bij MPA is de Beyerdynamic DT 770 Pro de hoofdtelefoon naar keuze, voor zowel de werkplekken in het leslokaal als onze studio’s. MPA studenten kunnen ook profiteren van exclusieve kortingen op Beyerdynamic producten.

labels & agencies

Elk label en agency heeft zijn eigen unieke artiesten en volgers en voor ieder van hen is de zoektocht naar nieuw talent altijd in volle gang. Het aandragen van demo’s die onze studenten hebben gemaakt is dan ook een belangrijk onderdeel van deze samenwerkingen. Ook horen veel artiesten van deze organisaties bij de MPA Community. Dit resulteert onder andere in het maken van producties in onze studio’s, maar ook writing sessions met vocalisten binnen onze community en het geven van masterclasses aan onze studenten.

Bij Compass draait alles om de gedeelde passie voor goede muziek en artiesten. Sinds het begin van onze kennismaking hadden wij een gezamenlijk evenement op ADE 2015, zijn Compass Agency producers met vocalisten van de MPA Community in contact gebracht en hebben meerdere artiesten, zoals Franky Nuts en NCT, masterclasses gegeven bij MPA.

Run The Trap is het #1 trap, hip-hop, bass en beats evenement in Nederland en een van de grootste evenementen in Europa. Door samen te werken met Run The Trap en met name de Nederlandse producer Rob Jager (ReauBeau), introduceerde MPA Writing Sessions voor artiesten en producers. Zie Run The Trap’s eigen Tim Alkemade a.k.a Dread Pitt bij MPA als leraar van de Producer Clinics!

Naast het beheer van artiesten, organiseert Lowriders regelmatig evenementen in Rotterdam met lokale en internationale artiesten in de line-up. In 2016 hebben MPA en Lowriders de uitverkochte masterclass met de LA producer Mono/Poly gehost: een eerste mijlpaal in een veelbelovende samenwerking.

MPA werkt met HardHeaderz omdat ze, net als wijzelf, de nieuwe generatie artiesten vertegenwoordigen. Naast het gebruik van de studio’s van MPA, werken studenten en docenten samen met de artiesten van HardHearderz, om precies te doen waar MPA ook voor bedoeld is: het verbinden van talent en het empoweren van artiesten.

lokale organisaties

Rotterdam is een stad die creativiteit, innovatie en diversiteit ademt. Daarom prijzen we onszelf gelukkig om samen te kunnen werken met lokale organisaties die werken met dezelfde doelstelling als MPA: een boost geven aan de lokale muziekscene en mogelijkheden bieden aan zowel hobbyisten als professionals. MPA is gevestigd in het Hoogkwartier, wat één van de creatieve hotspots in de stad is en voor de creatieve en culturele branche veel te bieden heeft. Lees hieronder meer over de lokale organisaties waar we mee samenwerken.

De locatie van MPA is in een buurt genaamd het Hoogkwartier. Het Hoogkwartier is een culturele hotspot met een breed scala aan creatieve bedrijven, galeries, cafés en innovatieve winkels. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer en strekt zich uit van het Oostplein tot aan de iconische Markthal.

De Popunie is actief in de lokale popscene om kansen te bieden voor partijen in de sector. Sinds de start van de samenwerking, hoort MPA jaarlijks bij het prijzenpakket van de SENA Grote Prijs van Rotterdam, terwijl de Popunie een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes van onze Open Jam Sessions.

International Students Rotterdam was opgericht om integratie en onderling contact te stimuleren voor internationale studenten in Rotterdam. Sinds het begin van onze samenwerking zien we verschillende ISR leden, die deelnemen aan onze Open Jamsessies, lessen volgen bij MPA en deel uitmaken van de MPA community.

Roodkapje is een uniek platform voor kunst, cultuur en muziek in Rotterdam. Een aantal MPA teamleden hebben ook met succes evenementen georganiseerd in de Roodkapje en MPA draagt jaarlijks bij aan diverse evenementen van Roodkapje.

adres

Hoogstraat 38 A
3011 PR Rotterdam

KVK: 67719791
BTW: NL857147845B01

openingstijden kantoor:

Maandag – vrijdag

10:00 – 18:00