bouw jouw kicks, creëer jouw sound.

De Hardstyle Course bestaat uit vier blokken. Elk blok eindigt met een theorie examen en een praktijkopdracht.

software

“Alle theorie en praktijk die je nodig hebt om je eigen kicks, leads en screeches te maken en te werken aan je eigen signature sound.”

Jeroen Blom

Hardstyle Course docent, MPA

blok één

geluidstheorie en basisvaardigheden

Voordat je een huis bouwt, begin je bij de fundering. Hetzelfde principe is van toepassing op muziekproductie: wat is geluid nu eigenlijk? Wat doet ons oor? Hoe ontstaat geluid? Wat zijn de eigenschappen van geluid en hoe kun je deze bewerken met behulp van compressie of een equalizer? Ook wordt er ingegaan op de geschiedenis van hardstyle en stellen we persoonlijke leerdoelen met je op.

blok twee

arrangementen & componenten

Uit welke componenten bestaat hardstyle? En hoe pas je dit toe in goed werkende en klinkende arrangementen? In dit blok behandelen we de belangrijkste werktuigen binnen het genre. Kicks, screetches, leads én vocals komen alle aan bod. Je leert ze toe te passen en te vormen naar eigen smaak. Bij het vormen van je eigen sound leer je de opgedane kennis over mixage toe te passen. Aan de knoppen draaien en weten wat er écht gebeurt.

blok drie

toepassing componenten

Eenmaal aangekomen in blok 3, beheers je de know-how om een basic productie neer te zetten. Je bouwt je vaardigheden en kennis uit, door doelgericht geluiden te bouwen en te werken met hardware synthesizers, zodat je onafhankelijk van presets kan produceren. In dit blok vervolg je de zoektocht naar jouw eigen sound, door de achterliggende technieken van zowel de euphoric, als de raw kant van hardstyle onder de loep te nemen. Hoe pas je sampling en layering toe? Je leert melodieën te vormen en toe te passen binnen een compositie. Eén van de belangrijkste elementen van hardstyle productie zijn de vocals. Door met vocalisten de studio in te duiken leer je alles over microfoontechniek, microfoonplaatsing en de implementatie van de vocal in jouw productie. Je sluit dit blok af met een les over mixdown. De ideale overgang naar het volgende blok, waar je eindopdracht bestaat uit het produceren van een eigen track.

blok vier

Jouw eigen productie (eindopdracht)

Je beheerst nu de theorie en componenten die nodig zijn voor de compositie van een track. Nu is het tijd voor de laatste definitieve aanpassingen van jouw productie. Hoe krijg je echt een goede mix? Hoe kan je mastering toepassen? Gedurende deze fase werken we nadrukkelijk samen aan je persoonlijke ontwikkeling, om zodoende een track te releasen op een hardstyle label. Ook komt marketing en recht aan bod. Hoe werkt de muziekindustrie en hoe plaats je jezelf in de markt als een artiest? Om dit te bereiken bieden we je gratis workshops door marketing specialisten uit de industrie. Je sluit de Course af met een eindexamen en eindbeoordeling. Daarna beschik je over een certificaat en natuurlijk een hoop kennis, vaardigheden en ervaring!

studiebelasting

De studiebelasting voor deze Course is 8 uur per week. Dit kan uiteraard variëren per student en is inclusief de uren van de te volgen lessen. Vraag bij een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze docenten meer informatie over de studiebelasting en verdere inhoud van deze Course!

lesdagen en tijden

De Hardstyle Course start twee keer per jaar: in september en in februari/maart. De lestijden vinden doordeweeks plaats in de middag (14:00 – 17:00) en avonduren (19:00 – 22:00). Dit betekent dat je gemiste lessen nog dezelfde week kunt inhalen, waardoor je ervan verzekerd bent, dat je niet achterloopt op je schema. Wil je meer weten over de lesdagen en tijden voor het volgende semester? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

student testimonials

“We komen beiden uit Groningen en hebben elkaar ontmoet tijdens de Hardstyle Course. Nu releasen we tracks als een artiestenduo onder de naam Civil Conspiracy. Na ons eerste bezoek bij MPA waren we meteen overtuigd. Tijdens de Course leerden we niet alleen veel, maar ontwikkelden we ook een ander perspectief op de muziek waar we van houden. Als we onze oude muziek vergelijken met wat we nú maken, is het verschil enorm. Beide wilden we onze kennis verbeteren, dus ook al duurt onze reistijd vier uur, het was het helemaal waard. De docent Jeroen Blom maakte indruk met zijn kennis en zijn motiverende manier van lesgeven. Zelfs na de Course kunnen we hem nog vragen stellen en hebben we een goede vriendschap ontwikkeld met hem en met elkaar.”

Bart Wijnholds & Joey Barelds

Students, Hardstyle Course

“Jeroen is een baas, hij heeft zoveel passie voor muziekproductie en hardstyle. Met name voor alle kicks die ook maar iets met hardstyle te maken hebben. Wij hadden de passie ook, maar hebben door de lessen nu ook de technische kanten ontdekt waardoor onze muziek enorm is vooruitgegaan. De unieke sfeer bij MPA helpt daarbij: iedereen die hier rondloopt heeft zoveel kennis en is nooit te beroerd dit te delen en interesse te tonen in wat je doet. Dat stimuleert het creatieve proces alleen maar meer en maakt je nog productiever. Kortom leuker dan bijvoorbeeld tutorials volgen. Ook leren wij zo sneller en ontmoeten veel mensen met dezelfde passie. Zo hebben wij elkaar in deze klas leren kennen en starten wij nu samen een act. ”

Marco Peters & Tarquin van Loon

Students, Hardstyle Course

the hardstyle course als privéles.

Het is ook mogelijk om de Hardstyle Course versneld te volgen als privéles. Je kan hierbij van dezelfde student extra’s gebruikmaken als reguliere studenten van de Hardstyle Course. Vraag ons naar de voorwaarden!

student extra’s

Naast de twintig lessen, krijg je als Hardstyle Course student diverse extra’s om het meeste uit de tijd bij MPA te halen. Zo krijg je het hele jaar gratis studiotijd, gratis toegang tot al onze evenementen, inclusief guest workshops en masterclasses. Ook ontvang je kortingen op zowel software, als hardware en geven onze docenten persoonlijk advies over jouw homestudio.

hardstyle workshops

Naast de reguliere Course, organiseren we een paar keer per jaar hardstyle workshops. Meld je aan voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op om hier als eerst over te horen!

open house & intakes

Vóór de start van elke Hardstyle Course bieden we iedereen de gelegenheid om langs te komen bij onze open dag en het docententeam te ontmoeten. Een persoonlijke en vrijblijvende intake met de docent is het hele jaar mogelijk. Ook is het mogelijk om je in te schrijven voor een GRATIS proefles van 30-60 minuten. Klik op het contact icoon hieronder om een afspraak met ons te maken.