ALLE WAARDECREATIE TOOLS VOOR JOUW MUZIEK EN IDENTITEIT ALS ACT

In de Hardstyle Course #1 staat het omzetten van de passie van jouw muziek omzetten in goed klinkende producties centraal. Bij deze opleiding wordt je uitgedaagd jouw producties en identiteit als artiest op zo uniek en hoog mogelijk niveau te brengen en jouw doelstellingen in de scene te realiseren.

‘In Hardstyle Course #2 ga je nieuwe uitdagingen aan om jezelf op alle essentiele vlakken van het artiestenbestaan te verbeteren en klaar te stomen voor  releases in de scene. Kortom, we gaan next level!’

Ramon Robbemont

Hardstyle Course docent, MPA

INTRODUCTIE

MEER OVER INTRODUCTIE

Als jij kan doorstromen in Hardstyle Course #2 beheers je de competenties om in jouw DAW(s) volledig tracks te produceren, mixen en masteren. Met dit draagvlak ga je uiteraard aan de slag om hierin jouw skills te verbeteren en verder toe te werken naar een herkenbare eigen sound als artiest. Minstens zo belangrijk in deze opleiding zijn de uitdagingen die jou klaar moeten maken om als act naam te maken in de scene. Hoe ga je om met deadlines? Hoe realiseer je samenwerkingen met (andere) professionele artiesten? Naast de lessen van onze vaste docent in hardere stijlen, Ramon Robbemont (Never Surrender), wordt je in het realiseren van deze doelstellingen ook ondersteund door gespecialiseerde gastdocenten uit de muziekwereld. Alles om jou klaar te stomen als professionele act en jouw potentie als artiest te verwezenlijken.

COMPOSITIE

MEER OVER COMPOSITIE

In het eerste blok ga je met de docent inzoomen op de kwaliteit van jouw compositie technieken en leer je jouw creativiteit efficiënter te gebruiken voor het maken van arrangementen. Hoe maak je de juiste spanningsbogen? Welke keuzes qua harmonie helpen jouw tracks te verbeteren? En wat zijn creative tactieken om jouw muziek een nog betere structuur te geven? Met deze vragen ga je in de praktijk aan de slag door het maken van meerdere volledige tracks in korte tijd. Hierbij werk je zowel individueel, met medestudenten als met vocalisten. Deze opdrachten en studio sessies dagen jou uit te leren werken met deadlines. Bovendien doe je nuttige ervaringen op in het samenwerken met vocalisten en andere producers. Door de studio sessies en huiswerkopdrachten die bij dit blok horen, heb je meerdere producties gemaakt die jouw stijl verder helpen te definiëren en verdiepen.

software

MIXAGE

MEER OVER MIXAGE

Een groot gedeelte van het maken van professioneel klinkende hardstyle en hardcore tracks is gelieerd aan mixage. Je zal daarom veel aandacht besteden aan mixage technieken zoals geavanceerde compressie technieken, verdieping in EQ toepassingen, gevorderde reverb en delay toepassingen en het progressief bewerken van percussie en vocalen. Bij al deze onderwerpen leer je nog beter omgaan met de plugins die je al kent, en maak je kennis met nieuwe software die samen met de opgedane kennis helpen jouw mix naar het gewenste professionele niveau te tillen. De docent geeft tijdens deze lessen veel aandacht aan persoonlijke begeleiding en deelt geheimen die de pro’s gebruiken in hun tracks. Zo krijg je alle tools om jouw mix nog strakker te maken en je het draagvlak te geven om jouw sound verder te ontwikkelen.

KICKS

MEER OVER KICKS

Aan het belangrijkste aspect van jouw genre worden meerdere lessen besteed. Je krijgt hierbij zowel les van jouw vaste docent als gespecialiseerde gastdocenten. Hierdoor krijg je een transparante kijk op de geavanceerde technieken die top producers in de hardstyle en hardcore scene gebruiken voor hun kicks. Naast deze demonstraties tijdens de lessen, gebruik jij de huiswerk opdrachten om jouw kicks naar een hoger niveau te tillen. Voor een goede beoordeling zal de lat hoog worden gelegd. Je zal beoordeeld worden op het toepassen van geavanceerde technieken in het maken van kicks en het realiseren van jouw eigen stijlkeuze. Pas als zowel jij als de docent tevreden is over gemaakte kick, volgt een positieve beoordeling. Kortom, zowel tijdens de lessen als in de huiswerkopdrachten ga jij jezelf pushen om tot het perfecte eindresultaat te komen.

SOUND DESIGN

MEER OVER SOUND DESIGN

Inmiddels heb je geavanceerde mixage technieken en het maken van jouw signature kick onder de knie. In dit blok ligt de focus op het maken van eigen geluiden met software synthesizers als serum. Ook ga je aan de slag met zowel moderne als vintage hardware synths. Je leert jouw eigen leads, screeches en overige sounds vorm te geven volgens de keuzes die bij jouw stijl passen. Je krijgt les van gastdocenten die bekend staan om hun kennis en kenmerkende sound op het gebied van synthese. Zij helpen je tijdens dit blok verder met het verbreden en verdiepen van jouw kennis over het maken van geluiden. Al deze kennis gaat jouw helpen de perceptie op het gebruik van synthesizers veranderen. Zodat in de praktijk jouw eigen verbeelding de enige limiet is in sound creaties.

ORKESTRALE PRODUCTIES

MEER OVER ORKESTRALE PRODUCTIES

Een kenmerkend aspect binnen hardstyle zijn orkestrale muziekstukken binnen producties. En hoewel wij eerder in de opleiding aandacht hebben besteed aan dergelijke samenwerkingen, is het natuurlijk fantastisch als jij deze tak van muziekproductie zelf ook beheerst! Je leert het maken van orkestrale lagen, krijgt tips over welke software instrumenten te gebruiken en volgt een gastles van een gespecialiseerde orkestrale producer. Ook stort je jezelf in huiswerkopdrachten die specifiek gericht op deze discipline. Zo leer je in een aantal weken hoe je vanuit jouw eigen studio een cinematische productie maakt en deze orkestrale sounds in hardstyle producties toepast.

SAMENWERKINGEN

MEER OVER SAMENWERKINGEN

In de groei van zowel de carriere als het netwerk van een producer, zijn samenwerkingen met de juiste mensen en hoe je hiermee om gaat. Het opzetten en juiste uitvoeren van samenwerkingen in de studio leer je in deze lessen. Je krijgt de opdracht zelfstandig een vocalist(e) te vinden die je in samenwerking met een van je medestudenten in de studio opneemt. Ook leer je te werken met een producer die een andere DAW gebruikt en werk je samen met een van je klasgenoten aan een volledige productie. Samengevat doe je nuttige ervaringen op die je een realistische kijk in de werkwijze van producers in jouw scène geeft. Bij deze opdracht wordt je beoordeeld op jouw wijze van netwerken, samenwerken, het behalen van een deadline en natuurlijk het uiteindelijke resultaat.

MUSIC MARKETING

MEER OVER MUSIC MARKETING

Met lessen door experts uit de industrie, krijg je alle tools aangereikt om jou als act goed in de markt te zetten. In de lessen over muziek marketing wordt uiteraard aandacht besteed aan alle relevante platformen waarop jij je gaat profileren, het perfect opzetten van een pitch naar labels en het maken van een waterdicht schema voor jouw releases. Met de nadruk op het uitdiepen van unique selling points, helpen deze lessen je verder in het opvallen binnen jouw niche. Hiermee leg je de fundering die jou als professionele artiest de juiste keuzes helpen te maken, zodat je als act een zo groot mogelijk bereik naar de juiste fanbase kan gaan genereren.

MUZIEKRECHT

MEER OVER MUZIEKRECHT

Muziekrecht komt met meerdere lessen ook aan bod. Hoe ga je om met royalties en percentages? Wat zijn juridische valkuilen en wat zijn de rechten van producenten, auteurs en uitvoerende artiesten? Naast antwoord op deze vragen wordt er ook aandacht besteed aan platenmaatschappijen, muziekuitgevers, BUMA/STEMRA, SENA en krijg je advies over hoe jouw artiestennaam het beste te beschermen en welke werkwijze je bij het onderhandelen over contracten het beste kunt hanteren.

ARTIST DEVELOPMENT

MEER OVER ARTIST DEVELOPMENT

Jezelf optimaal presenteren als artiest is in het opbouwen van jouw carriere van onschatbare waarde. Hoe presenteer jij jezelf in een club? Op welke wijze profileert jouw act zich online? Wat zijn de ‘do’s & don’ts’ tijdens het netwerken? De DJ’s en producers die wereldwijd een naam hebben opgebouwd, delen hun tips en ervaringen omtrent dit onderwerp en leggen uit hoe de juiste keuzes in hun presentatie hun carrière heeft geholpen.

AFSTUDEERPROJECT: EP RELEASE

MEER OVER AFSTUDEERPROJECT; EP RELEASE

In het laatste gedeelte van Hardstyle Course #2 ga je alle opgedane kennis en skills gebruiken voor de release van jouw EP.  Met het advies van de docent selecteer je de tracks die samen een release waardig product maken en werk je in een zorgvuldig stappenplan toe naar jouw release. Hierbij zet je de verworven kennis van de artist development en music marketing lessen in bij de pitch naar de juiste labels en online platformen.

Op de kwaliteit van jouw EP, de wijze waarop je de opgedane kennis toepast in dit traject en jouw algehele inspanning is de basis van de eindbeoordeling. Niet alleen kan dit leiden tot jouw diploma voorde MPA Hardstyle Course #2, ook zet je een belangrijke mijlpaal die nog meer draagvlak geeft voor een carrière als professionele artiest.

gastleraren

Joey Riot

Bindu de Knock

Ewout van der Linden

lesdagen en tijden

De Hardstyle Course start twee keer per jaar: in April en in September.

studiebelasting

De studiebelasting voor deze Course is 8 uur per week. Dit kan uiteraard variëren per student en is inclusief de uren van de te volgen lessen. Vraag bij een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze docenten meer informatie over de studiebelasting en verdere inhoud van deze Course!

de hardstyle course als privéles.

Het is ook mogelijk om de Hardstyle Course versneld te volgen als privéles. Je kan hierbij van dezelfde student extra’s gebruikmaken als reguliere studenten van de Hardstyle Course. Vraag ons naar de voorwaarden!

student extra’s

Naast de twintig lessen, krijg je als Hardstyle Course student diverse extra’s om het meeste uit de tijd bij MPA te halen. Zo krijg je het hele jaar gratis studiotijd, gratis toegang tot al onze evenementen, inclusief guest workshops en masterclasses. Ook ontvang je kortingen op zowel software, als hardware en geven onze docenten persoonlijk advies over jouw homestudio.

audities

Als je de Hardstyle Course al hebt gedaan kan je door met Hardstyle Course deel 2. Als je het gevoel hebt dat je ver genoeg bent met produceren dat je het eerste jaar kan overslaan, dan zou je een auditie bij ons kunnen doen om meteen het tweede jaar in te stromen.

formele informatie

Als opleidingsinstituut voldoen wij niet alleen aan specifieke eisen, maar streven wij er ook naar deze op dagelijkse basis zo goed mogelijk uit te dragen. De algemene voorwaarden die gelden bij de inschrijving van een opleiding zijn hier te vinden. Hoe wij met klachten omgaan vind je hier.