bouw jouw kicks, creëer jouw sound.

Ga met jouw passie aan de slag, volg les van de ervaren hardstyle & hardcore producer Ramon Robbemont (o.a. ‘The Beatkrusher’ en ‘Never Surrender’) en leer alle geavanceerde technieken om professionele producties te maken.

“In deze Course leer je hoe écht hardstyle te maken in een gestructureerd lessenplan van docenten die de passie voor deze muziek delen.”

Ramon Robbemont

Hardstyle Course docent, MPA

blok één: geluidstheorie en basisvaardigheden

MEER OVER GELUIDSTHEORIE EN BASISVAARDIGHEDEN

Voordat je een huis bouwt, begin je bij de fundering. Hetzelfde principe is van toepassing op muziekproductie: wat is geluid nu eigenlijk? Wat doet ons oor en hoe ontstaat geluid? Hoe kan je het geluid van jouw kicks, leads en meer bewerken met behulp van compressie of een equalizer? Ook wordt er ingegaan op de achtergrond van hardstyle, ambities van jou en jouw medestudenten en stellen we persoonlijke leerdoelen met je op.

blok twee: arrangementen & componenten

MEER OVER ARRANGEMENTEN & COMPONENTEN

Uit welke componenten bestaat hardstyle? En hoe pas je dit toe in goed werkende en klinkende arrangementen? In dit blok behandelen we de belangrijkste werktuigen binnen het genre. Kicks, screetches, leads én vocals komen alle aan bod. Je leert ze toe te passen en te vormen naar eigen smaak. Bij het vormen van je eigen sound leer je de opgedane kennis over mixage toe te passen. Aan de knoppen draaien en weten wat er écht gebeurt.

blok drie: toepassing componenten

MEER OVER TOEPASSING COMPONENTEN

Eenmaal aangekomen in blok 3, beheers je de know-how om een basic productie neer te zetten. Je bouwt je vaardigheden en kennis uit, door doelgericht geluiden te bouwen en te werken met hardware synthesizers, zodat je onafhankelijk van presets kan produceren. In dit blok vervolg je de zoektocht naar jouw eigen sound, door de achterliggende technieken van zowel de euphoric, als de raw kant van hardstyle onder de loep te nemen. Hoe pas je sampling en layering toe? Je leert melodieën te vormen en toe te passen binnen een compositie. Eén van de belangrijkste elementen van hardstyle productie zijn de vocals. Door met vocalisten de studio in te duiken leer je alles over microfoontechniek, microfoonplaatsing en de implementatie van de vocal in jouw productie. Je sluit dit blok af met een les over mixdown. De ideale overgang naar het volgende blok, waar je eindopdracht bestaat uit het produceren van een eigen track.

software

blok vier: jouw eigen productie (eindopdracht)

MEER OVER JOUW EIGEN PRODUCTIE (EINDOPDRACHT)

Je beheerst nu de theorie en componenten die nodig zijn voor de compositie van een track. Nu is het tijd voor de laatste definitieve aanpassingen van jouw productie. Hoe krijg je echt een goede mix? Hoe kan je mastering toepassen? Gedurende deze fase werken we nadrukkelijk samen aan je persoonlijke ontwikkeling, om jou een zo groot mogelijke kans te geven releases op een hardstyle label te krijgen. Ook besteden we veel aandacht aan persoonlijke begeleiding, zodat je gericht met de docent jouw persoonijke doelstellingen nog meer aandacht kunt geven. Je sluit de Course af met een eindexamen en eindbeoordeling. Daarna beschik je over een certificaat en natuurlijk een hoop kennis, vaardigheden en ervaring!

lesdagen en tijden

De Hardstyle Course start twee keer per jaar: in maart(vol) en in september. De lestijden vinden doordeweeks plaats in de middag op donderdag van (14:00 – 17:00) en avonduren (19:00 – 22:00). Dit betekent dat je gemiste lessen nog dezelfde week kunt inhalen, waardoor je ervan verzekerd bent dat je niet achterloopt op je schema.

studiebelasting

De studiebelasting voor deze Course is 8 uur per week. Dit kan uiteraard variëren per student en is inclusief de uren van de te volgen lessen. Vraag bij een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze docenten meer informatie over de studiebelasting en verdere inhoud van deze Course!

student testimonials

“We komen beiden uit Groningen en hebben elkaar ontmoet tijdens de Hardstyle Course. Nu releasen we tracks als een artiestenduo onder de naam Civil Conspiracy. Na ons eerste bezoek bij MPA waren we meteen overtuigd. Tijdens de Course leerden we niet alleen veel, maar ontwikkelden we ook een ander perspectief op de muziek waar we van houden. Als we onze oude muziek vergelijken met wat we nú maken, is het verschil enorm. Beide wilden we onze kennis verbeteren, dus ook al duurt onze reistijd vier uur, het was het helemaal waard. De docent maakte indruk met zijn kennis en zijn motiverende manier van lesgeven. Zelfs na de Course kunnen we hem nog vragen stellen en hebben we een goede vriendschap ontwikkeld met hem en met elkaar.”

Bart Wijnholds & Joey Barelds

Students, Hardstyle Course

“De docent is een baas, hij heeft zoveel passie voor muziekproductie en hardstyle. Met name voor alle kicks die ook maar iets met hardstyle te maken hebben. Wij hadden de passie ook, maar hebben door de lessen nu ook de technische kanten ontdekt waardoor onze muziek enorm is vooruitgegaan. De unieke sfeer bij MPA helpt daarbij: iedereen die hier rondloopt heeft zoveel kennis en is nooit te beroerd dit te delen en interesse te tonen in wat je doet. Dat stimuleert het creatieve proces alleen maar meer en maakt je nog productiever. Kortom leuker dan bijvoorbeeld tutorials volgen. Ook leren wij zo sneller en ontmoeten veel mensen met dezelfde passie. Zo hebben wij elkaar in deze klas leren kennen en starten wij nu samen een act. “

Marco Peters & Tarquin van Loon

Students, Hardstyle Course

ook voor hardcore producers.

De MPA Hardstyle Course is gericht op een brede groep producers: zo delen we de klassen niet alleen in op niveau, maar ook op muziekstijl. Met een docent die veel ervaring heeft in de hardcore scene, is deze course dus ook te volgen voor hardcore producers. Meer weten? Plan een intake in met de docent!

de hardstyle course als privéles.

Het is ook mogelijk om de Hardstyle Course versneld te volgen als privéles. Je kan hierbij van dezelfde student extra’s gebruikmaken als reguliere studenten van de Hardstyle Course. Vraag ons naar de voorwaarden!

student extra’s

Naast de twintig lessen, krijg je als Hardstyle Course student diverse extra’s om het meeste uit de tijd bij MPA te halen. Zo krijg je het hele jaar gratis studiotijd, gratis toegang tot al onze evenementen, inclusief guest workshops en masterclasses. Ook ontvang je kortingen op zowel software, als hardware en geven onze docenten persoonlijk advies over jouw homestudio.

hardstyle workshops

Naast de reguliere Course, organiseren we een paar keer per jaar hardstyle workshops. Meld je aan voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op om hier als eerst over te horen!

open house & intakes

Klik daarvoor op het contact icoon hieronder om een afspraak met ons te maken. Ook is het mogelijk om je in te schrijven voor een van onze evenementen om kennis te maken met het team. Meer over deze evenementen kan je op deze pagina vinden.

formele informatie

Als opleidingsinstituut voldoen wij niet alleen aan specifieke eisen, maar streven wij er ook naar deze op dagelijkse basis zo goed mogelijk uit te dragen. De algemene voorwaarden die gelden bij de inschrijving van een opleiding zijn hier te vinden. Hoe wij met klachten omgaan vind je hier.