Werk aan een professionele workflow met gevestigde producers

Bij de Producer Clinics geeft FL Studio specialist Tim Alkemade (Dread Pitt) een duidelijke basis, waarbij je zult oefenen op het toepassen van muziektheorie en arrangementen binnen je workflow. Ook leer je tijdens de FL Studio cursus de industrie standaard mixtechnieken te beheersen, zodat je je eigen commerciële projecten kunt produceren. Na de Producer Clinics zul je in staat zijn om je eigen tracks in FL Studio te arrangeren en af te mixen.

docent over de clinics

“Mixage technieken en een goede workflow zijn zo belangrijk als je kwalitatieve tracks wilt produceren. In de Producer Clinics leer je hoe je essentiële onderdelen van muziekproductie kunt verwerken in jouw stijl.”

Tim Alkemade

Producer Clinics Course docent, MPA

Fase één

MEER OVER BASIS WORKFLOW & THEORIE

De eerste stap om een goede workflow te creëren is het door en door kennen van je DAW. Sneltoetsen, het plaatsen van geluiden in je mixer en het gebruiken van externe VST plugins is wat je nodig zult hebben voor een goede start. Ook zal je te maken krijgen met de basis van muziektheorie: hoe vertaal je je muziek in akkoorden? Welke arrangementen, akkoordprogressies en geluiden werken het beste in jouw muziekstijl? Na deze lessen, krijg je huiswerkopdrachten waarin je deze kennis toe zal passen in je eigen projecten.

fase twee

MEER OVER GELUIDEN & EFFECTEN

Voordat je begint aan het bouwen van een huis, leer je natuurlijk eerst de fundering te leggen. Dezelfde principes gelden voor muziekproductie: Wat is geluid nu echt? Hoe werken onze oren? Hoe manifesteert geluid zich? Wat zijn de karakteristieke geluiden? Gedurende deze fase worden de essentiële effecten behandeld, die je nodig hebt om geluid te bewerken. Zodat wanneer je aan de knop draait, je precies weet welk effect dit zal hebben op het geluid.

fase drie

MEER OVER SYNTHS, DRUMS & GEAVANCEERDE TECHNIEKEN

Je hebt je workflow op een rijtje en je kan verschillende mix technieken toepassen op je projecten, wat nu? In fase 3 ligt de focus op het gebruik van synthesizers, drums en effecten zoals distortion, delay’s en filters. Je zult hierna begrijpen hoe je precies je eigen sound kunt creëren met behulp van een synth. Ook leer je de juiste groove toe te voegen aan je project en hoe je geavanceerde effecten kunt toepassen om je eigen sound nog beter te maken.

na de course

Na de cursus ben je in staat dynamische tracks te creëren en mixen met FL Studio. Ook ben je in staat om met instrumenten en effecten jouw unieke geluid te creëren in een vloeiende workflow.

studiebelasting

De studiebelasting voor deze Course is 6 uur per week. Dit kan uiteraard variëren per student en is inclusief de uren van de te volgen lessen. Vraag bij een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze docenten meer informatie over de studiebelasting en verdere inhoud van deze Course!

student testimonials

“Nadat ik zelf heb leren produceren, was het heel fijn om de volgende stap te nemen met de Producer Clinics om mezelf te verbeteren. Ik heb zoveel bruikbare tips gekregen, die mijn workflow en mixes heeft verbeterd. Tegelijkertijd wordt er ook echt rekening met mijn muziekgenre gehouden. Ik wil verder leren op het gebied van muziekproductie. De Producer Clinics kan ik echt aanraden als opstap om je skills te verbeteren.”

Tim Verburg

Student, Producer Clinics

“MPA was mij aangeraden door Franky Nuts en toen ik een workshop had gevolgd was ik meteen overtuigd. De lessen vonden plaats in een hele relaxte sfeer, waardoor het meer als een vriendengroep voelde. Daarnaast was de uitleg supergoed. Wat hij me heeft geleerd heb ik kunnen verwerken in mijn muziek, wat je nu ook echt terug kan horen.”

Tim van Oudheusden

Student, Producer Clinics

startdata

De Producer Clinics start in maart, juni, september en november. Geef bij jouw aanmelding duidelijk aan voor welke startdata jij jezelf aanmeldt.

producer clinics als privéles

Het is ook mogelijk om de Producer Clinics als privéles te volgen. Voor €60,- per uur bepaal jij jouw eigen tempo en aantal lessen. Kortingen op het lesgeld zijn mogelijk als je deze lessen samen met een vriend of vriendin volgt. Vraag ons naar de voorwaarden!

fl studio workshops

Naast de reguliere Clinics, geeft Tim een paar keer per jaar FL Studio workshops. Meld je aan voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op om hier als eerst over te horen!

intake

Eerst de docent ontmoeten? Een persoonlijke en vrijblijvende intake is door het hele jaar mogelijk.

formele informatie

Als opleidingsinstituut voldoen wij niet alleen aan specifieke eisen, maar streven wij er ook naar deze op dagelijkse basis zo goed mogelijk uit te dragen. De algemene voorwaarden die gelden bij de inschrijving van een opleiding zijn hier te vinden. Hoe wij met klachten omgaan vind je hier.