ons totaalpakket in muziek produceren en audio engineering.

De Full Course muziekproductie opleiding bestaat uit vier blokken: introductie in geluidstheorie, mixage, specialisatie naar keuze en de afstudeeropdrachten. Elk blok wordt afgesloten met zowel een theoretisch, als een praktijkexamen.

“Het maakt niet uit of je een ervaren producer bent of een beginner qua digital audio workstations (DAWs), deze course stelt je in staat om jouw muziekproductie vaardigheden te herdefiniëren.”

Marijn Nikerk

Full Course docent, MPA

BLOK 1: INTRODUCTIE

MEER OVER INTRODUCTIE

Voordat je een huis bouwt, begin je bij de fundering. Hetzelfde principe is van toepassing op muziekproductie: wat is geluid nu eigenlijk? Wat doet ons oor? Hoe ontstaat geluid? Wat zijn de eigenschappen van geluid?

BLOK 2: PRODUCTIE & MIXAGE

MEER OVER PRODUCTIE & MIXAGE

Na het bestuderen van de theorie krijg je van alle onderwerpen een bijpassende praktijkopdracht: EQ, drumproductie, sampling, reverb en delay. Benieuwd naar hoe dit verder gaat?

software

specializatie

KEUZE A: ELEKTRONISCHE MUZIEKPRODUCTIE

Wanneer je fase 3a hebt gekozen, zal je aandacht gericht zijn op synthese. Wat is een synthesizer en hoe krijg je het geluid dat je wilt. Creëer het gewenste geluid, zonder afhankelijk te zijn van presets. Daarnaast krijg je lessen; onder andere in microfoontechniek, sampling, beats, layering, compositie en mastering. Na dit blok heb je de techniek en kennis onder de knie om je eigen nummer te produceren.

KEUZE B: AUDIO-ENGINEERING

Als je fase 3b hebt gekozen, ligt de nadruk op opnametechniek. Welke soorten microfoons zijn er, op welke manieren kan je deze plaatsen en hoe ga je ermee om? Je gaat met muzikanten de studio in. Microfoontechniek, microfoonplaatsing, geavanceerde mengtechnieken en akoestiek zijn een paar voorbeelden waar we ons op focussen tijdens deze verdiepende lessen. Verder leer je over synthese, sampling, layering, routing en mastering.

BLOK 3: VERDIEPING

MEER OVER VERDIEPING

Na blok 2 is het tijd om echt de diepte in te gaan. Je leert hoe een synthesizer in elkaar zit en hoe je je eigen geluid kunt ontwerpen, zodat je niet meer afhankelijk bent van presets. Ook gaan we aan de slag met technieken als compressie en distortion om jouw mix nog voller te laten klinken. Daarnaast leer je alles over muziektheorie, wat je zal helpen om jouw producties muzikaal goed in elkaar te zetten, bijvoorbeeld door het gebruiken van een passende akkoordprogressie. Tot slot leer je in dit blok alles over microfoons, inclusief een reeks praktijklessen waarbij je vocalen gaat opnemen en afmixen.

BLOK 4: AFRONDING

MEER OVER AFRONDING

Je bent nu in staat om goede producties te maken, maar hoe verder? Je volgt lessen in mastering en krijgt persoonlijke begeleidingslessen waarbij jouw eindproject centraal staat. Daarnaast leer je in gratis te volgen workshops over marketing van muziek en auteursrecht. Je sluit de Full Course af met een eindexamen en een eindbeoordeling. Daarna beschik je over een divers portfolio, jouw diploma en natuurlijk een hoop ervaring, kennis en vaardigheden!  

student testimonials

“De begeleiding is optimaal. Meer dan ik zelf eigenlijk had verwacht. Altijd snelle reacties op je vragen en een heel persoonlijke aanpak tijdens de lessen. Het is me geen moment tegengevallen en ik kan het echt aanraden.”

Thom Dissakool

Student, Full Course

“Ik heb bij de Full Course zoveel geleerd waar ik nu plezier van heb. Als ik nu bijvoorbeeld aan een knopje draai, dan weet ik precies wat ik aan het doen ben. Ik zou zeker nog een jaar willen terugkomen om weer nieuwe dingen te leren.”

Vincent de Neve

Student, Full Course

lesdagen en tijden

De Full Course start twee keer per jaar: in maart en in september. De lestijden in maart zijn van maandag 15:00 – 18:00 en 19:00 – 22:00, dinsdag 14:00 – 17:00, donderdag 19:00 – 22:00 en zaterdag van 12.00-15.00 en 16:00 – 19:00, zondag 12:30 – 15:30. Dit betekent dat je gemiste lessen kan inhalen in dezelfde week waardoor je ervan verzekerd bent, dat je niet achterloopt op schema.

studiebelasting

De studiebelasting voor deze Course is 10 uur per week. Dit kan uiteraard variëren per student en is inclusief de uren van de te volgen lessen. Vraag bij een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze docenten meer informatie over de studiebelasting en verdere inhoud van deze Course!

de full course als privéles

Het is ook mogelijk om de Full Course versneld te volgen als privéles. Je kan hierbij van dezelfde student extra’s gebruikmaken als reguliere studenten van de Full Course. Vraag ons naar de voorwaarden!

student extra’s

Naast de 40 lessen, krijg je als Full Course student diverse extra’s om het meeste uit jouw jaar bij MPA te halen. Zo krijg je het hele jaar gratis studiotijd, gratis toegang tot al onze evenementen inclusief guest workshops en masterclasses. Ook ontvang je kortingen op zowel software als hardware en geven onze docenten persoonlijk advies over jouw homestudio.

open house, intakes & proeflessen

Vóór de start van elke Full Course, bieden we iedereen de gelegenheid om langs te komen bij onze open dag en het docententeam te ontmoeten. Ook is een persoonlijke en vrijblijvende intake met jouw docent naar keuze is het hele jaar mogelijk. Tot slot  is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor een gratis proefles. Klik op het contact icoon hieronder om een afspraak met ons te maken.

formele informatie

Als opleidingsinstituut voldoen wij niet alleen aan specifieke eisen, maar streven wij er ook naar deze op dagelijkse basis zo goed mogelijk uit te dragen. De algemene voorwaarden die gelden bij de inschrijving van een opleiding zijn hier te vinden. Hoe wij met klachten omgaan vind je hier.