past the essentials of hip-hop production

Do you want your beats to rise to the next level, compose your own music for your vocals and release your own professional music in the Hip-Hop scene? Then you can learn the skills to make professional productions from ReauBeau and Dread Pitt in the Hip-Hop Course! 

BLOK 1: INTRODUCTIE

If you’re building an house, then you’ll start at the foundation. You can say the same thing about producing beats. How do you make a dope drumloop? How do you get that extra ‘edge’ in your mix by using effects? Furthermore you’ll be taught how to use your DAW, you’ll get tips about finding the best free samples and how you can best remodel your homestudio. There’ll be times that you about the history of Hip-Hop, we will look at your personal ambitions and with that we’ll set up personal learning goals for you.

“Deze opleiding leert zowel vocalisten als producers met enige ervaring de fundering van het creatieve proces, de theorie en het mixen.”

Tim Alkemade

Hip Hop Course docent, MPA

“We helpen je van 16 bars naar hele tracks te gaan. Verbreden je horizon in het gehele spectrum zodat jij je eigen sound kunt vinden.”

Rob Jager

Hip Hop Course docent, MPA

software

BLOK 2: GELUIDSKEUZE EN MUZIEKTHEORIE

Wat is geluid nu echt? Hoe werken onze oren? Dit zijn belangrijke vragen om er voor te zorgen dat jouw sound het best uit de verf komt. Je leert hoe jij je geluiden uit gaat kiezen, door middel van een instrument of door het geluid te samplen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de verschillende urban muziekstijlen, welke sounds ieder genre uniek maakt en hoe je dit zelf in jouw producties toepast.  Ook zal je te maken krijgen met de basis van muziektheorie: hoe vertaal je je muziek in akkoorden? Welke arrangementen, akkoordprogressies en geluiden werken het beste in jouw muziekstijl?

BLOK 3: PRODUCTIE EN AFMIXEN

Na de theorie over muziek en geluid krijg je les over essentiële effecten en leer je hoe je ze moet gebruiken in praktijklessen. We leren hoe effecten kan gebruiken in een creatieve manier, maar ook hoe je met de technische aspecten een dope mix kan maken. Hoe krijg je een groovy en unieke drum sound? Hoe kan je fragmenten stretchen en samplen? Hoe kan je creatief omgaan met reverb en delay? Aan de knoppen draaien en weten wat er écht gebeurt.

BLOK 4: JOUW EINDOPDRACHT

Na de lessen die je hebt gehad beheers je de kennis en technieken om je eigen track te maken. We gaan kijken naar wat er nog beter kan in de mix. Daarnaast ga je het hebben over het masteren van tracks. Ook gaat er in de lessen aandacht komen voor het uitbrengen van je producties. Hoe kan je het beste een label contacteren? Welke aspecten zijn van invloed voor het juist uitbouwen van jouw netwerk? Hoe maak je het traject door om van de studio naar het podium te gaan? Kortom, alles om jouw de basis te geven een serieuze Hip-Hop artiest te worden.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JSrxAyNmlSw?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

lesdagen en tijden

De Hip-Hop Course start twee keer per jaar: in april en in september. De lestijden kunnen per startdatum varieren. Neem voor meer informatie contact met ons op!

studiebelasting

De studiebelasting voor deze Course is 8 uur per week. Dit kan uiteraard variëren per student en is inclusief de uren van de te volgen lessen. Vraag bij een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze docenten meer informatie over de studiebelasting en verdere inhoud van deze Course!

de hip-hop course als privéles

Het is ook mogelijk om de Hip-Hop Course versneld te volgen als privéles. Je kan hierbij van dezelfde student extra’s gebruikmaken als reguliere studenten van de Hip-Hop Course. Vraag ons naar de voorwaarden!

student extra’s

Naast de 15 lessen, krijg je als Hip-Hop Course student diverse extra’s om het meeste uit jouw jaar bij MPA te halen. Zo krijg jij gratis toegang tot al onze evenementen inclusief guest workshops en masterclasses. Ook ontvang je kortingen op zowel software als hardware en geven onze docenten persoonlijk advies over jouw homestudio.

open house, intakes & proeflessen

Vóór de start van elke Hip-Hop Course, bieden we iedereen de gelegenheid om langs te komen bij onze open dag en het docententeam te ontmoeten. Ook is een persoonlijke en vrijblijvende intake met jouw docent naar keuze is het hele jaar mogelijk. Tot slot is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor een gratis proefles. Klik op het contact icoon hieronder om een afspraak met ons te maken.

formele informatie

Als opleidingsinstituut voldoen wij niet alleen aan specifieke eisen, maar streven wij er ook naar deze op dagelijkse basis zo goed mogelijk uit te dragen. De algemene voorwaarden die gelden bij de inschrijving van een opleiding zijn hier te vinden. Hoe wij met klachten omgaan vind je hier.