ontdek de eindeloze mogelijkheden van Maschine!

Haal het meeste uit je Maschine software en hardware! In acht lessen leer je de geavanceerde technieken, het verbeteren van workflow en hoe je de eindeloze mogelijkheden van Maschine kan toepassen op jouw muziek. De Maschine Course bestaat uit drie fasen. Zodra je de basics onder de knie hebt, zal de docent uitvoerig ingaan op de mogelijkheden van de software en het instrument voor in de studio en live.

“Naast het leren van de hardware en software van Maschine, leer je bij deze Course ook het instrument te gebruiken voor jouw muziekstijl en van Maschine jouw belangrijkste productie element te maken voor zowel de studio als live.”

Richard in 't Veld

Maschine Course docent, MPA

blok één

SOFTWARE, HARDWARE EN DE BASIS

Om echt het meeste uit Maschine te halen, is het door en door kennen van de software en hardware van vitaal belang. Hoe maak je de juiste drums & loops en op welke manieren is dit mogelijk? Hoe pas je de samples en instruments optimaal toe?

blok twee

GEAVANCEERDE TECHNIEKEN

Nadat je workflow in orde is, is het tijd om de mogelijkheden binnen Maschine grondig te verkennen. Hoe maak je arrangementen van je samples en loops, variaties met de step sequencer en ingebouwde FX? Je ontdekt de vele mogelijkheden die Maschine biedt én hoe je deze mogelijkheden kan gebruiken om je eigen muziek te verbeteren.

blok drie

STUDIO INTEGRATIE EN LIVE PERFORMANCE

In de laatste fase ligt de focus op het maken van je eigen tracks met Maschine en hoe je dit het best kan toepassen in live situaties. Hoe kan je Maschine het best gebruiken met jouw studio setup? Wat is de beste manier om Maschine toe te passen in de live set van je muziek? Met je opgedane kennis, technieken en verbeterde workflow, vertaal je de sterke punten van Maschine naar jouw muziek, door het maken van een eigen productie als eindopdracht.

na de course

Na de Course ben je in staat om tracks te maken én er mee op te treden in Maschine, met optimaal gebruik van jouw eigen studio setup en de geavanceerde technieken die je hebt geleerd.

studiebelasting

De studiebelasting voor deze Course is 6 uur per week. Dit kan uiteraard variëren per student en is inclusief de uren van de te volgen lessen. Vraag bij een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze docenten meer informatie over de studiebelasting en verdere inhoud van deze Course!

student testimonials

“Als onervaren persoon in de muziekproductie, heeft les van Richard mij de mogelijkheden laten zien van Maschine. Als ik inspiratie nodig heb om een track te maken, gebruik ik nu Maschine om mijn workflow te stimuleren. Kortom door de lessen van MPA is er een wereld voor me open gegaan die ik nu elke dag bestudeer.”

Ronnie Poeljes

Student, Maschine Course / Full Course

“Je merkt aan alles dat Richard een ervaren docent is, die al lang met Maschine werkt. Zelf werk ik er al een tijdje mee, maar ik heb me er door Richard nog meer in kunnen verdiepen. Daarbij zijn de faciliteiten echt geweldig. Sowieso is MPA echt wat ze met hun slogan beloven: from passion to production”

Leroy Rodrigues

Student, Maschine Course / Full Course

startdata

De Maschine Course start in oktober en in april. Geef bij jouw aanmelding duidelijk aan voor welke startdata jij jezelf aanmeldt.

maschine course als privéles

Het is ook mogelijk om de Maschine Course als privéles te volgen. Voor €60,- per uur bepaal jij jouw eigen tempo en aantal lessen. Kortingen op het lesgeld zijn mogelijk als je deze lessen samen met een vriend of vriendin volgt. Vraag ons naar de voorwaarden!

maschine workshops

Naast de reguliere Course, organiseren wij een paar keer per jaar Maschine workshops. Meld je aan voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op om hier als eerst over te horen!

intake

Eerst de docent ontmoeten? Een persoonlijke en vrijblijvende intake is het hele jaar mogelijk.

formele informatie

Als opleidingsinstituut voldoen wij niet alleen aan specifieke eisen, maar streven wij er ook naar deze op dagelijkse basis zo goed mogelijk uit te dragen. De algemene voorwaarden die gelden bij de inschrijving van een opleiding zijn hier te vinden. Hoe wij met klachten omgaan vind je hier.