Ontdek de oneindige mogelijkheden met maschine

MASCHINE

course

 

cursus inhoud

Haal het meeste uit je Maschine software en hardware! In acht lessen leer je de geavanceerde technieken, het verbeteren van workflow en hoe je de eindeloze mogelijkheden van Maschine kan toepassen op jouw muziek. De Maschine Course bestaat uit drie fasen. Zodra je de basics onder de knie hebt, zal de docent uitvoerig ingaan op de mogelijkheden van de software en het instrument voor in de studio en live.

BLANK

BLOK 1 - SOFTWARE, HARDWARE en de basis

Om echt het meeste uit Maschine te halen, is het door en door kennen van de software en hardware van vitaal belang. Hoe maak je de juiste drums & loops en op welke manieren is dit mogelijk? Hoe pas je de samples en instruments optimaal toe?

BLOK 2 - GEAVANCEERDE TECHNIEKEN

Nadat je workflow in orde is, is het tijd om de mogelijkheden binnen Maschine grondig te verkennen. Hoe maak je arrangementen van je samples en loops, variaties met de step sequencer en ingebouwde FX? Je ontdekt de vele mogelijkheden die Maschine biedt én hoe je deze mogelijkheden kan gebruiken om je eigen muziek te verbeteren.

BLOK 3 - STUDIO INTEGRATIE EN LIVE PERFORMANCE

In de laatste fase ligt de focus op het maken van je eigen tracks met Maschine en hoe je dit het best kan toepassen in live situaties. Hoe kan je Maschine het best gebruiken met jouw studio setup? Wat is de beste manier om Maschine toe te passen in de live set van je muziek? Met je opgedane kennis, technieken en verbeterde workflow, vertaal je de sterke punten van Maschine naar jouw muziek, door het maken van een eigen productie als eindopdracht.

STUDIE INFO

DOCENTEN

NEAR EARTH OBJECT

MASCHINE TEACHER

OVER

De DJ en producer Richard in ’t Veld staat bekend om zijn verschillende stijlen, die symbool staan voor zijn ervaring in het produceren van muziek. Een van zijn specialiteiten is zeker het lesgeven, wat hij bij MPA doet in de Maschine Cursus. Zowel in zijn muzikale reis als in het lesgeven, het ontwikkelen van een eigen stijl en het denken in mogelijkheden is altijd Richard’s handelsmerk geweest. Hij heeft releases op verschillende labels en onder verschillende artiestennamen. Met Near Earth Object als nieuwste alter ego, geeft Richard ook les in de Full Course en helpt hij studenten met privélessen in Maschine.

PASSIE

  • Lange DJ-sets
  • Muziek maken, alleen of met vrienden
  • Sci-fi
  • Eindeloze zomeravonden
  • Kratten graven tot je dat ene geweldige monster vindt
  • Nieuwe technische ontwikkelingen

EXTRA STUDENTENINFORMATIE

NA DE CURSUS

FORMAAT PRIVÉCURSUS

Na de cursus ben je in staat om tracks te maken en uit te voeren in Maschine, waarbij je het beste haalt uit je eigen studio-opstelling en de geavanceerde technieken die je hebt geleerd.

Om aan te sluiten bij de praktische behoeften van de Maschine cursisten, worden de Maschine Cursussen gegeven in de vorm van 1-1 privé-lessen. Kortingen op het lesgeld zijn mogelijk als je deze lessen samen met een vriend of vriendin volgt. Vraag ons naar de voorwaarden!

STARTDATUMS

Dankzij het 1-1 privé cursusformaat, start de cursus on-demand, wanneer u maar wilt!

STUDIEBELASTING

De studiebelasting voor deze cursus is 6 uur per week. Dit kan uiteraard per student verschillen en is inclusief de uren van de te volgen lessen. Vraag meer informatie aan over de studiebelasting en verdere inhoud van deze Cursus tijdens een gratis en vrijblijvende afspraak met een van onze docenten!

FORMELE INFORMATIE

Als opleidingsinstituut voldoen wij niet alleen aan specifieke eisen, maar streven wij er ook naar deze dagelijks zo goed mogelijk uit te dragen. De algemene voorwaarden die gelden bij inschrijving voor een cursus vindt u hier. Hoe wij omgaan met klachten kunt u hier vinden.

WORKSHOPS EN INTAKES

Naast de reguliere Cursus, organiseren we een paar keer per jaar Maschine workshops. Meld je aan voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op om er als eerste over te horen!

Wil je eerst kennismaken met de docent? Een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek is het hele jaar door mogelijk.