dit is MPA

De Music Production Academy is een Ableton en Steinberg Certified academy, opgericht in 2014. MPA biedt studenten verschillende niveaus van muziekproductie onderwijs op een verscheidenheid van verschillende genres. De academie zelf (gevestigd aan de Hoogstraat 38A, 3011 PR Rotterdam) is goed uitgerust met hedendaagse hardware en gecertificeerde software om hands-on onderwijs te geven aan muziekproductie, over verschillende Digital Audio Workstations. De cursussen kunnen worden gevolgd als losse lessen; maar ook in de vorm van 20 lessen (Hardstyle & Hip-Hop Cursus) of 40 lessen (Full Course, Full Course Advanced & Full Course Pro) lange curricula voor vastberaden studenten. De vestiging beschikt over drie unieke studio’s, die kunnen worden gehuurd voor privégebruik.

VEELGESTELDE VRAGEN

WAAR IS MPA?

IK WEET NIETS VAN MUZIEKPRODUCTIE, KAN IK EEN CURSUS VOLGEN?

HOEVEEL KOSTEN DE CURSUSSEN?

MPA is gevestigd in de Hoogstraat 38A te Rotterdam, tussen het Oostplein en de Blaak. U kunt ons hier op de kaart zien.

Natuurlijk! Wij bieden beginner of gevorderde versies voor de meeste cursussen. Bekijk onze cursuscatalogus voor meer informatie.

De cursussen hebben een verschillend tarief. De eenmalige en privécursussen beginnen bij 60€/les, en de langetermijn cursussen beginnen bij 300€/maand. Voor meer prijsinformatie, bekijk de cursuscatalogus.

PAST HET ONDERWIJS OP MPA BIJ HET GENRE VAN MIJN VOORKEUR?

BIEDT MPA GITAAR- OF PIANOLESSEN AAN?

ZIJN ER TOELATINGSEISEN?

MPA biedt muziekproductie onderwijs over een breed scala van genres; hoewel meestal elektronisch met behulp van een digitaal audio werkstation. We bieden ook genre-specifieke cursussen aan (bijv. Hip-Hop Cursus, Hardstyle Cursus etc.), maar als je het gevoel hebt dat je specifieke begeleiding nodig hebt op deze manier, kun je altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk advies en feedback!

Wij bieden gitaarlessen aan. Neem contact met ons op. voor meer info. Wat betreft pianolessen; wij bieden geen lessen speciaal gericht op de piano. Wel bieden wij het theoretische en praktische gedeelte van muziektheorie, akkoorden en het gebruik van midi keyboards aan in onze lesprogramma’s. Neem contact met ons op voor meer informatie en als u vragen heeft.

Nee, maar als je al ervaring hebt, zullen we proberen je onder te brengen in een klas met producenten die vergelijkbare vaardigheden en uitdagingen hebben. Als je wilt deelnemen aan de Full Course Pro, dan zijn er enkele toelatingseisen (als je de Full Course niet heeft afgerond).

WELKE VOORRECHTEN KRIJG IK ALS IK EEN MPA-STUDENT WORD?

IK WIL BIJ DE MPA, MAAR IK WEET NOG NIET WELKE CURSUS IK MOET KIEZEN.

HOE LANG DUREN DE LESSEN/PROGRAMMA’S?

HEEL VEEL! Studenten die cursussen volgen bij MPA mogen gratis gebruik maken van alle drie de studio’s in de vestiging, inclusief de hardware en software. Studenten van MPA krijgen ook korting op de DAWs die we aanbieden, en plugins/hardware die ze zelf willen aanschaffen. Ook zul je veel nieuwe connecties maken met andere producers, zangers en muziek bedrijven. Je zult vrienden maken, samenwerkingen aangaan en deelnemen aan evenementen zoals de Battle of the Beats en Writing Sessions.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen zodat we een afspraak kunnen maken en je rond te kunnen leiden door MPA en je de verschillende opties kunnen bespreken.

Je kunt ons ook bezoeken op onze Open Dagen en Workshops! We houden elk jaar introductie-evenementen voor onze cursussen, en de meeste studenten kiezen hun cursus na het bijwonen van deze evenementen. Ga voor meer informatie naar onze evenementenpagina.

Als je een meer persoonlijke indruk wilt krijgen van hoe een lange-termijn cursus eruit zal zien, kun je ook een privéles boeken (vanaf 60€/uur). Zie de pagina over privé lessen voor meer informatie. 

De langetermijncursussen duren meestal 12 maanden (40 lessen) of 6 maanden (20 lessen). Deze cursussen worden 3 uur per week op een vaste dag en tijd gegeven. Kortere cursussen zoals de Hardstyle Course, zijn 15 weken met 15 lessen. Voor specifieke informatie over de lengte van de lessen/programma’s, zie onze cursuscatalogus.

BIEDEN JULLIE ONLINE CURSUSSEN AAN?

ZIJN DE CURSUSSEN IN HET NEDERLANDS?

WAT KRIJG IK NA HET AFRONDEN VAN EEN CURSUS BIJ MPA?

Vanaf nu worden onze Hip-Hop Cursus, Hardstyle Cursus en Privélessen ook online aangeboden. Het online aanbod van de rest van de cursussen is afhankelijk van de vraag naar het online formaat. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor specifieke informatie hierover!

Hoewel de meeste cursussen op verzoek in het Engels worden aangeboden, kunnen sommige korte cursussen en workshops in het Nederlands worden gegeven. Raadpleeg de cursuscatalogus voor gedetailleerde informatie.

Als je een cursus bij MPA afrondt, vertrek je met de kennis om je eigen tracks te produceren, je eerste volledig zelf geproduceerde track, en een certificaat! Bovendien zul je netwerken met veel mensen uit de Rotterdamse muziekgemeenschap en daarbuiten, en mogelijk toekomstige samenwerkingen aangaan binnen je netwerk.

Ik zag dat jullie cursussen starten in Maart  en september, wat als ik eerder wil beginnen?

Is dit een officiële, erkende en/of gecertificeerde onderwijsinstelling?

Accepteert u internationale studenten?

We starten ook cursussen in andere maanden als de klassen vol zijn. Aarzel niet om ons te vragen of we al eerder met lessen zijn begonnen, want dat gebeurt vaker dan niet. Ook kun je beginnen met privé-lessen voordat de cursus begint. Als je je vroeg inschrijft, kun je nu al profiteren van gratis masterclasses, gratis studiotijd en onze exclusieve nieuwsbrieven met aankomende evenementen en cursus/gear aanbiedingen.

Ja, meer dan erkend inderdaad! Wij zijn een Ableton en Steinberg Certified Training Center, wat betekent dat het lesprogramma met Ableton en Steinberg door deze bedrijven zelf is gecertificeerd! Ook is MPA CRKBO gecertificeerd, wat betekent dat we voldoen aan hun kwaliteitsnormen voor onderwijs.

Natuurlijk is iedereen welkom bij MPA! Zolang je onze cursussen in het Engels of Nederlands kunt volgen, garanderen we je dat je hier het maximale uit je ontdekkingstocht naar muziekproductie zult halen. Helaas kan MPA niet voor visa’s zorgen. Wel kun je cursussen in minder tijd volgen, wat betekent dat je zelfs de volledige cursus op een toeristenvisum kunt doen.