OVER ONS

PASSIE NAAR PRODUCTIE

MPA is een creatieve hub met een team van ambitieuze producers, professionele muzikanten en innovatieve ondernemers. Wij geloven dat het in de juiste setting voor iedereen mogelijk is om op niveau muziek te produceren. Dit verwezenlijken wij door zowel de technische kennis als muzikale ontwikkelingen te ondersteunen in onze professionele faciliteiten in hartje Rotterdam.

 

HOE HET BEGON

Het idee achter onze muziekschool ontstond in 2014. Een groep docenten, studenten en managers kwam tot de conclusie dat de vorm van audio-onderwijs die zij voor ogen hadden nog niet in Nederland werd aangeboden. Dit team van muziekexperts nam het initiatief om een ​​toegankelijke audio trainingsomgeving te creëren. Studenten krijgen persoonlijke aandacht; gericht op hun individuele ontwikkeling in alle verschillende aspecten van het produceren.

 

MEER DAN EEN SCHOOL

Als je bij de MPA community hoort, krijg je laagdrempelig toegang tot professionele studioruimtes, jamsessies, schrijfsessies, netwerkevenementen en persoonlijke ondersteuning.  Wij zijn een hub voor mensen die gepassioneerd zijn over muziekproductie en willen zoveel mogelijk producers helpen het beste uit hun muziek te halen. Dit doen wij onder meer door samenwerkingen toegankelijker te maken en kansen te bieden in de muziekindustrie.

 

ONZE VISIE

MPA streeft ernaar om uit te groeien tot een nog grotere community met ambitieuze creatives, waarin passie vertaald kan worden in muziekproductie.

 

ACTIVITEITEN

EDUCATIE

Het zit ‘m in de naam! Music Production Academy biedt sinds 2014 op een unieke wijze onderwijs aan in muziekproductie. Of je nu een beginner bent of een gevorderde producer, bij ons ben je aan het juiste adres.  Onze succesvolle trajecten zijn sinds onze start continu verbeterd tot in de perfectie. Zo zijn wij  anno nu sterker dan ooit in het omzetten van jouw muzikale passie in tastbare projecten. Als je nog niet klaar bent voor lange verplichtingen, bieden we ook alle inhoud van de volledige cursus aan in privélessen via ons Mentorship Program. 

VOOR DE JONGE DOELGROEP 

Iedereen is welkom bij MPA: beginnende producers maar ook beginners in het leven! Zo bieden wij DJ lessen aan voor kinderen vanaf 8 jaar, waarbij zowel een losse introductieles als meerdere lessen mogelijk is.  Ook bieden wij voor jongeren speciaal ontworpen  workshops in muziekproductie. Hierin kan op een laagdrempelige manier kennis worden gemaakt met zelfstandig muziek maken. Tot slot zijn wij er ook voor de jonge vocalisten en aspirant rappers middels schrijfsessies onder professionele begeleiding.  Hierin stellen wij de jonge deelnemers in staat om binnen enkele uren geweldige nummers te creëren die de juiste inspiratie geven voor een creatieve toekomst.

COMMUNITY

Van passie naar productie, maar ook van student naar alumni en van beginnende act naar stage performer. Bij MPA hebben wij het voorrecht gehad talloze artiesten van dichtbij te zien groeien. Creatives die elkaar binnen onze muren hebben leren kennen ook jaren na het afstuderen bij ons terug blijven komen.  Onze community is enorm belangrijk voor ons. Daarom organiseren we met grote regelmaat diverse evenementen waarin naast creativiteit ook netwerken en contacten onderhouden centraal staat.  

GROEP ACTIVITEITEN

Wij bieden groepsactiviteiten aan voor bedrijven en informele gelegenheden. Een groep kan hier in één dag een eigen nummer opnemen onder begeleiding van een professionele audio-engineer. Of een uniek vrijgezellenfeest organiseren waarbij alle deelnemers  leren DJ’en. Onze faciliteiten worden ook regelmatig verhuurd aan platenlabels voor particulier georganiseerde activiteiten zoals luistersessies, netwerkevenementen en besloten feesten. Bekijk onze groepsactiviteiten pagina om te zien hoe wij uw evenement kunnen realiseren.

"NOW I CAN GET BETTER LABEL SIGNINGS, AND MY RELEASES HAVE NEVER BEEN MORE POPULAR"

ELDER MEIJNING

FULL COURSE GRADUATE

"COOL PEOPLE WITH SO MUCH KNOWLEDGE, EYE OPENER AND HOMECOMING IN ONE"

RON HEPPENER

FULL COURSE GRADUATE

"I AM ABLE TO PRODUCE HARDSTYLE TRACKS; I ALSO LEARNED TO MAKE MUSIC IN GENERAL"

MAARTEN MULDER

HARDSTYLE  COURSE GRADUATE

"MPA definitely gave me the best vibe in terms of friendliness... but at the same time a network meeting hub"

BRANDO BRAUMGARTL

STUDENT

"you don't only get to know music production to do it yourself, but you actually meet people who think the same way"

JEROEN DE JAEGHER

FULL  COURSE GRADUATE

"there's not one particular event that is the most cherished because every single time it is one of the best evenings of the week"

MARTIJN BOT

FULL  COURSE STUDENT

"that's where I learned from A to Z everything about production you need to know actually"

REMI JHINKOE

FULL  COURSE ADVANCED STUDENT

Youssef Achache
Youssef Achache
31 October 2023
Zeer toffe plek voor het volgen van cursussen/produceren van eigen muziek. Echt een aanrader!!
Ronald Wall
Ronald Wall
22 May 2023
If you want to really learn to produce music then this is an excellent education. Very good professional teachers and well-equipped studios. I studied the full course last year and graduated a few weeks ago. I learned composition, mixing, and mastering during this year. Besides good education, there is a strong community of friendly teachers and students. It's a great place to network and share ideas with others. Also, MPA is located in Rotterdam Center in a buzzing neighborhood, and very accessible public transport.
Martín Volpi
Martín Volpi
27 November 2022
Great community and studios for learning music production, mixing and other industry-related topics. It’s been a pleasure !!
Ramon B
Ramon B
12 November 2022
Gezellige sfeer, fijne lessen, mooie studio's en +1 voor de pooltafel 🎱
Koen Baron
Koen Baron
28 August 2022
Friendly staff, great community and a place I would definitely recommend to anyone willing to learn more about music production. Also, free studio time is a good bonus!
Schoonmaakbedrijf Dollee
Schoonmaakbedrijf Dollee
13 July 2022
Diepgaande opleiding, gecertificeerde docenten, gespreide betaling geen probleem, een ruime klaslokaal, gezellig het voelt huiselijk aan. Het MPA team is geweldig en gratis koffie. Mensen komen ook samen om hier te netwerken, je muziek laten horen en feedback te ontvangen..
Jeroen de Jaegher
Jeroen de Jaegher
29 June 2022
De full course raad ik voor zowel beginnend als ervaren producer aan. De communityevents zijn tevens goed om de industrie beter te leren kennen. Onvergetelijke ervaring, bedankt MPA!

PARTNERS EN CERTIFICERING

BIJ MPA HEBBEN WE HET VOORRECHT OM SAMEN TE WERKEN MET GEWELDIGE BEDRIJVEN IN EN ROND DE CREATIEVE INDUSTRIE.

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR B2B-VRAGEN.

JOUW CARRIÈRE BIJ MUSIC PRODUCTION ACADEMY

MPA OS MEER DAN EEN SCHOOL. HET IS OOK DE PLEK WAAR JIJ STAGE KUNT LOPEN OF LES KUNT GEVEN. START NU JOUW CARRIÈRE BIJ MPA.

KOM ONS EENS BEZOEKEN!

Je kunt MPA bezoeken tijdens openingstijden en praten met een teamlid (geen afspraak nodig), een docentenafspraak plannen (afspraak nodig) of contact met ons opnemen via onze contactmogelijkheden! We organiseren ook regelmatig OPEN DAG-evenementen, dus houd een oogje in het zeil voor de volgende!