VAN PASSIE NAAR PROductiE

FULL COURSE

Ons totaal pakket in muziek produceren en audio engineering

De Full Course is een complete muziekcursus die je productievaardigheden zal herdefiniëren. De Full Course bestaat uit vier blokken: introductie tot geluidstheorie, mixen, specialisatie naar keuze en afstudeeropdrachten. Elke fase wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen.

BLANK

BLOK 1 : INTRODUCTIE

Als je een huis bouwt begin je met de fundering. Hetzelfde principe geldt voor muziekproductie. Wat is geluid eigenlijk? Hoe werken onze oren? Hoe manifesteert geluid zich? Wat zijn de kenmerken van geluid? Dit zijn belangrijke vragen om je basiskennis van muziek te verzekeren. Hoe ziet de optimale studio-opstelling er voor jou uit? We kijken naar je persoonlijke ambities en stellen samen met jou persoonlijke doelen op die passen bij jouw individuele reis.

Verder leer je alles over muziektheorie. Dit zal je helpen bij het in elkaar zetten van je producties, bijvoorbeeld door het gebruik van een passend akkoordenschema.

BLOK 2 : PRODUCEREN & MIXEN

Tijdens fase 2 leer je je verworven kennis om te zetten in de praktijk. Na het bestuderen van de theorie krijg je van alle vakken een bijpassende praktijkopdracht: EQ, drumproductie, sampling, reverb en delay.

Hier gaan we kijken naar workflow en creatieve technieken. Hoe start je een nieuw project op de juiste manier op? Hoe krijg je een groovy en uniek drumgeluid? Hoe fragmenteer, stretch en sample je? Hoe ga je creatief om met reverb en delay?

Daarnaast besteden we aandacht aan het technische aspect. Hoe maak je een goede mix? Wat is de juiste signaalstroom? Wat zijn de karakteristieken van verschillende frequentiebanden? In deze fase behandelen we belangrijke tools om je geluid te bewerken. Je zult echt gaan begrijpen wat er eigenlijk gebeurt als je op een knop drukt.

BLOK 3 : VERDIEPING

Na blok 2 is het tijd om echt de diepte in te gaan. Je leert hoe een synthesizer in elkaar zit en hoe je je eigen geluiden kunt maken zodat je niet meer afhankelijk bent van presets. Daarnaast gaan we aan de slag met technieken als compressie en distortion om je mix nog completer te laten klinken.

Tot slot leer je alles over microfoons, inclusief een serie praktijklessen waarin je vocalen opneemt en mixt.

BLOK 4 : EINDOPDRACHT & DIPLOMA

Je bent nu in staat om goede producties te maken, maar wat nu? Je volgt lessen in mastering en krijgt persoonlijke begeleidingslessen waarin je eindproject centraal staat. Daarnaast leer je in gratis workshops over muziekmarketing en auteursrecht. Je sluit de Full Course af met een eindexamen en een eindbeoordeling. Je hebt dan een divers portfolio, je diploma, en natuurlijk een heleboel ervaring, kennis en vaardigheden!

STUDIE INFO

audio engineering, compleet, Genre, Muziek maken, Muziekproductie, Opleiding, Producer Les, Producercursus, Rotterdam, audio engineering, make your own tracks, music production, producer, producing class, recording

DOCENTEN

NEAR EARTH OBJECT

MYSTIC PULSE

KLANKARBEIT

VYPES

NACHTWAKER

EXTRA STUDENTENINFORMATIE

STUDENT EXTRA’S

VOLLEDIGE CURSUS PRIVÉ OF ONLINE

Naast de 40 lessen, ontvang je als Full Course student verschillende extra’s. Inclusief gratis studiotijd gedurende het hele schooljaar, gratis toegang tot al onze evenementen inclusief gastworkshops & masterclasses en kortingen op software en hardware.

Naast de 40 lessen, ontvang je als Full Course student verschillende extra’s. Inclusief gratis studiotijd gedurende het hele schooljaar, gratis toegang tot alle lessen. Het is ook mogelijk om de Full Course via privélessen te volgen. U kunt gebruik maken van dezelfde studenten extra’s als reguliere studenten van de Full Course. Bovendien kunt u de volledige cursus ook online doen. Of het nu de afstand is of de pandemie, wij zullen u nog steeds lessen van hoge kwaliteit aanbieden. U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie over de online lessen en meer, via onderstaand contactformulier. onze evenementen waaronder gastworkshops & masterclasses en kortingen op software en hardware.

DAGEN EN TIJDEN VAN DE LESSEN

De lessen zijn meestal op een vaste dag in de avond van 19:00 – 22:00 uur, zodat degenen onder u die naar school gaan en degenen die overdag met hun werk bezig zijn, aan deze cursus kunnen deelnemen. Deze cursus is ook beschikbaar op doordeweekse ochtenden of middagen of zelfs in het weekend; laat ons weten welke dag en tijd het beste in uw schema past en wij zullen ons best doen om dit aan te passen. 

STUDIEBELASTING

Voor aanvang van elke volledige cursus bieden wij iedereen de mogelijkheid om MPA te bezoeken en kennis te maken met de docenten tijdens ons Open Huis. Ook is er het hele jaar door een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek mogelijk met de docent van je keuze. Tot slot is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor een gratis proefles. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak.

FORMELE INFORMATIE

Als opleidingsinstituut voldoen wij niet alleen aan specifieke eisen, maar streven wij er ook naar deze dagelijks zo goed mogelijk uit te dragen. De algemene voorwaarden die gelden bij inschrijving voor een cursus vindt u onderaan deze pagina. Hier vindt u hoe wij omgaan met klachten.

OPEN HUIS, INTAKES & PROEFLESSEN

Voor de start van elke Full Course bieden wij iedereen de mogelijkheid om MPA te bezoeken en kennis te maken met het docententeam tijdens ons Open Huis. Ook is er gedurende het hele jaar een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek mogelijk met de docent van jouw keuze. Tot slot is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor een gratis proefles. Klik op het contact icoon hieronder om een afspraak met ons te maken.