PARTNERS

MPA’s groei is mede mogelijk gemaakt door onze vele partners. We zijn erg trots dat we zowel met gerenommeerde merken werken, als met lokale bedrijven die onze waarden delen. Op deze pagina kun je meer lezen over deze partners, hun organisaties en wat ze doen voor onze community. Ook interesse om partner te worden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en dan gaan we uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

SOFTWARE & HARDWARE

Software en hardware fabrikanten zijn van levensbelang voor het maken en bewerken van muziek. Studenten, artiesten en partners kunnen de beste en nieuwste gear van deze fabrikanten gebruiken op onze faciliteiten. Dankzij onze partnerships kunnen wij ook exclusieve kortingen aan onze studenten bieden.

Steinberg is één van ’s werelds grootste producenten van muziek en audio-software en hardware, met meer dan twee miljoen gebruikers wereldwijd. MPA is een Steinberg Certified Training Centre. Onze studenten kunnen verder ook profiteren van educatieve kortingen op Steinberg Software.

Native Instruments is een toonaangevende fabrikant van software en hardware voor digitale audio productie en DJ’en. Dankzij onze samenwerking kunnen MPA studenten onder andere profiteren van de frequente workshops die Native Instruments product specialisten geven over de nieuwste gear.

De producten van Ableton worden gebruikt door een community van toegewijde muzikanten, sound designers en artiesten over de hele wereld. Door onze samenwerking met Ableton kunnen studenten demo’s bijwonen van productspecialisten en zijn alle versies van Ableton met educatieve kortingen aan te schaffen.

PreSonus Audio Electronics Inc. is een ontwerper en fabrikant van audio-opname software, hardware en aanverwante accessoires. Eén van de voordelen voor onze studenten zijn de frequente workshops en demo’s van nieuwe releases van de fabrikant. Tevens bieden wij educatieve kortingen op het muziekproductie programma Studio One.

RØDE Microphones is een grote speler binnen de muziekbranche. Ze zijn de maker van de go-to microfoon voor een verscheidenheid aan industrieën: de bekende Røde NT2 A en Classic II microfoon, beide beschikbaar bij MPA. Onze studenten krijgen ook korting op alle Røde gear.

Een magisch woord voor elke fan van synthesizers. Moog verbindt de verbeelding en creatieve geest van een muzikant door hun ontdekking van onbegrensd elektronisch geluid. De MPA Control Room is momenteel uitgerust met de Moog Sub 37. MPA studenten kunnen ook profiteren van exclusieve kortingen op Moog hardware.

ADAM Audio is een  fabrikant van luidsprekers in Pro Audio en de HIFI markt. Studenten kunnen profiteren van exclusieve kortingen op Adam producten om hun eigen studio van de best mogelijke audio te voorzien. Onze control room is uitgerust met ADAM A77x monitoren. 

Beyerdynamic is wereldwijd bekend om hun brede scala aan hoogwaardige en professionele audio producten. Bij MPA is de Beyerdynamic DT 770 Pro de hoofdtelefoon naar keuze, voor zowel de werkplekken in het leslokaal als onze studio’s. MPA studenten kunnen ook profiteren van exclusieve kortingen op Beyerdynamic producten.

LABELS & AGENCIES

Elk label en agency heeft zijn eigen unieke artiesten en volgers en voor ieder van hen is de zoektocht naar nieuw talent altijd in volle gang. Het aandragen van demo’s die onze studenten hebben gemaakt is dan ook een belangrijk onderdeel van deze samenwerkingen. Ook horen veel artiesten van deze organisaties bij de MPA Community. Dit resulteert onder andere in het maken van producties in onze studio’s, maar ook writing sessions met vocalisten binnen onze community en het geven van masterclasses aan onze studenten.

Bij Compass draait alles om de gedeelde passie voor goede muziek en artiesten. Sinds het begin van onze kennismaking hadden wij een gezamenlijk evenement op ADE 2015, zijn Compass Agency producers met vocalisten van de MPA Community in contact gebracht en hebben meerdere artiesten, zoals Franky Nuts en NCT, masterclasses gegeven bij MPA.

Run The Trap is het #1 trap, hip-hop, bass en beats evenement in Nederland en een van de grootste evenementen in Europa. Door samen te werken met Run The Trap en met name de Nederlandse producer Rob Jager (ReauBeau), introduceerde MPA Writing Sessions voor artiesten en producers. Zie Run The Trap’s eigen Tim Alkemade a.k.a Dread Pitt bij MPA als leraar van de Producer Clinics!

Naast het beheer van artiesten, organiseert Lowriders regelmatig evenementen in Rotterdam met lokale en internationale artiesten in de line-up. In 2016 hebben MPA en Lowriders de uitverkochte masterclass met de LA producer Mono/Poly gehost: een eerste mijlpaal in een veelbelovende samenwerking.

MPA werkt met HardHeaderz omdat ze, net als wijzelf, de nieuwe generatie artiesten vertegenwoordigen. Naast het gebruik van de studio’s van MPA, werken studenten en docenten samen met de artiesten van HardHearderz, om precies te doen waar MPA ook voor bedoeld is: het verbinden van talent en het empoweren van artiesten.

LOKALE ORGANISATIES

Rotterdam is een stad die creativiteit, innovatie en diversiteit ademt. Daarom prijzen we onszelf gelukkig om samen te kunnen werken met lokale organisaties die werken met dezelfde doelstelling als MPA: een boost geven aan de lokale muziekscene en mogelijkheden bieden aan zowel hobbyisten als professionals. MPA is gevestigd in het Hoogkwartier, wat één van de creatieve hotspots in de stad is en voor de creatieve en culturele branche veel te bieden heeft. Lees hieronder meer over de lokale organisaties waar we mee samenwerken.

MPA is gevestigd in het Hoogkwartier. Het Hoogkwartier is een culturele hotspot met een breed scala aan creatieve bedrijven, galeries, cafés en innovatieve winkels. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer en strekt zich uit van het Oostplein tot aan de iconische Markthal.

De Popunie is actief in de lokale popscene om kansen te bieden voor partijen in de sector. Sinds de start van de samenwerking, hoort MPA jaarlijks bij het prijzenpakket van de SENA Grote Prijs van Rotterdam, terwijl de Popunie een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes van onze Open Jam Sessions.

Roodkapje is een uniek platform voor kunst, cultuur en muziek in Rotterdam. Een aantal MPA teamleden hebben ook met succes evenementen georganiseerd in de Roodkapje.

International Students Rotterdam was opgericht om integratie en onderling contact te stimuleren voor internationale studenten in Rotterdam. Sinds het begin van onze samenwerking zien we verschillende ISR leden, die deelnemen aan onze Open Jamsessies, lessen volgen bij MPA en deel uitmaken van de MPA community.