MPA MENTORSCHAP PROGRAMMA

Naast ons eigen cursusaanbod, kun je bij ons ook een Mentorschip Programma volgen. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding van een zelfgekozen mentor en ga je gericht werken aan je eigen leerdoelen, kennis en vaardigheden. Alle mentors zijn MPA-afgestudeerden en hebben elk hun eigen expertise. Naast privélessen, feedback sessies en het bijwonen van MPA-evenementen krijg je ook gastmentors toegewezen bij wie je nog extra privélessen kunt volgen. 

MENTORS

TIMOTHY WORTHINGTON

MENTOR

OVER

Met de release van zijn eerste solo track I’m Losing Myself in januari 2019 introduceerde opkomende artiest Kairozmusic (Timothy Worthinton) zichzelf in de Nederlandse house scene. Met bijna 100.000 streams in iets meer dan vier maanden was dit een instant house banger! Zijn tweede solo track heeft een andere, meer groovy sound en zijn derde release valt meer in het genre ‘pop’. Zijn werk is een weerspiegeling van zijn emoties en zo uiteenlopend als emoties kunnen zijn, zo groot is de diversiteit dan ook in zijn producties. 

MUZIEKGENRES

House
Pop

SKILLS

Genre veelzijdigheid
Pakkende elementen

ELDER MEIJNING

MENTOR

OVER

Mijn naam is Elder Meijning, ook wel bekend als El Funkador. Een Rotterdamse House DJ/Producer geïnspireerd door Funk, Jazz en Soul. Met meer dan 15 jaar ervaring en meer dan 50 releases en remixen, heb ik een naam voor mezelf kunnen opbouwen in de Jackin house scene en sta ik al drie jaar op rij in de top 10 van beste Jackin house artiesten. Omdat mijn vader vroeger Cubase gebruikte op de Atari ST, ben ik uiteindelijk ook Cubase gaan gebruiken.

MUZIEKGENRES

Garage House
Jackin House
Deep House

SKILLS

Sampling
Het maken van Jackin beats

MAIKEL MADURO

MENTOR

OVER

Maikel Maduro kwam naar MPA met twijfels over zijn genre orchestral, maar heeft geleerd zijn eigen muziek te omarmen. Hij maakte al veel muziek voordat hij aan de Full Course begon, maar het uitbrengen ervan was een grote barrière omdat zijn muziek niet commercieel was. Nu is hij trots op de muzikale kunstwerken die hij maakt! Naast het uitbrengen van zijn eigen muziek en covers in het orkestrale genre, maakt hij ook muziek voor andere artiesten, festivals, vuurwerkshows en in het theater. Voor Sprookjesfestival 2019 heeft Maikel muziek gemaakt gebaseerd op het podiumontwerp. Momenteel werkt hij samen met verschillende vocalisten en brengt hij zijn muziek uit op Spotify (hyperlink). Deze mentor kan je leren hoe je muziek naar een hoger niveau tilt door middel van orkestratie, hoe je een MIDI-keyboard gebruikt voor een echt geluid, hoe je intro’s maakt voor je eigen muziek en welke (orkestrale) instrumenten je moet kiezen voor een bepaald geluid.

MUZIEKGENRES

Orchestral

SKILLS

Orkestratie
Boeiende intro’s van liedjes

DANNY DE GRAAFF

MENTOR

OVER

Danny de Graaff combineert verschillende genres in zijn muziek om tot zijn eigen creaties te komen. Hij gebruikt zijn klassieke muzikale opleiding om instrumentatie en zijn eigen vocalen te mixen met elektronische elementen uit melodieuze techno. Deze mentor heeft een sterke basis in harmonie en gebruikt dit om de juiste arrangementen en vibes in de muziek te vinden. Hiervoor gebruikt hij zowel gitaren als synthesizers, die hij ook aan elkaar weet te koppelen in jamsessies en live sets.

MUZIEKGENRES

Melodic Techno
Synthpop
Deep House

SKILLS

Harmony
Arrangement
Vocaal bewerken en mixen

JELLE VAN SNEK

MENTOR

OVER

Jelle van Snek aka LILS staat bekend om zijn voorliefde voor Euphoric Hardstyle en diverse hardware synths en dit is duidelijk terug te horen in zijn muziek. Sinds 2014 draait hij muziek als allround dj. Hij is begonnen als producer in hiphop en bigroom house, maar nadat hij de liefde voor hardstyle van zijn broer doorkreeg, wist hij waar zijn toekomst lag. Naast zijn werk als dj en producer, werkt Jelle in het nachtleven als geluidstechnicus met zijn eigen bedrijf VSAudio. Sinds december 2019 is Jelle begonnen met het uitbrengen van zijn eigen muziek. Na op een label gereleased te hebben, heeft hij besloten om het uitbrengen zelf op te pakken. Het resultaat: meer dan 50.000 Spotify streams in minder dan een jaar tijd!

MUZIEKGENRES

Hardstyle

SKILLS

Mixing
Synthese en lagen

MARCO PETERS

MENTOR

OVER

Marco Peters is managing director bij MPA en werkt hier aan alle aspecten van de muziekschool: van het verbouwen van de studio’s en het aansturen van het team, tot het geven van rondleidingen op MPA en het ontwerpen van diploma’s. Hij ontwerpt ook wanddecoratie en verlichting onder de naam Remusic, heb je de cassette lampen in de Control Room al gespot? Als oud-student van de Hardstyle Course weet hij hoe het er bij MPA aan toe gaat en doet hij er alles aan om deze plek als een tweede (of eerste) thuis te laten voelen voor alle studenten en docenten. In zijn muziekcarrière heeft hij als tekstschrijver samengewerkt met artiesten als Keltek, Devin Wild, Demi Kanon, maar ook met docenten en afgestudeerde studenten waaronder LILS. Met samenwerkingen om anthems te maken voor Wish Outdoor en The Qontinent heeft hij zeker zijn stempel gedrukt in de hardstyle scene.

MUZIEKGENRES

Hardstyle

SKILLS

DJ-ing
Lyrics

ROB MEULMEESTER

MENTOR

OVER

Rob Meulmeester is een Rotterdamse gitarist, componist, arrangeur en docent. Hij is autodidact op de gitaar sinds zijn zestiende, en al snel werd de muziek een obsessie. Hij beheerste diverse stijlen van akoestische sologitaar, pop en rock – Red Hot Chili Peppers was favoriet – tot blues (Hendrix, Clapton) en instrumentale rock tot jazz en gypsy jazz. In 2014 studeerde hij af aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich, naast zijn instrument, in harmonie en muziektheorie; zo schreef hij een zeer goed beoordeelde scriptie over jazzharmonie op de piano, en hoe die toe te passen op de gitaar. Dankzij zijn veelzijdigheid en theoretische kennis kan hij vaak zonder voorbereiding ’s avonds aansluiten bij bestaande ensembles. Sinds het afronden van zijn studie geeft Rob zowel instrument- als theorielessen in, naar eigen zeggen, alle stijlen behalve flamenco.

MUZIEKGENRES

Pop
Rock
Blues
Jazz

STERKKEN

Gitaar
Samenstellen
Schikken