de ESSENTIALS van HIP- HOP PRODUCTIe

HIP HOP COURSE

 

cursus inhoud

Wil jij je beats naar een hoger niveau tillen, je eigen muziek componeren voor jouw vocals en je eigen professionele muziek uitbrengen in de Hip-Hop scene? Dan kun je in de Hip-Hop Cursus van Mucky de skills leren om professionele producties te maken!

BLANK

BLOK 1 : INTRODUCTIE

Als je een huis bouwt begin je altijd met de fundering. Hetzelfde kun je zeggen over het produceren van beats. Hoe maak je een goede drumloop? Hoe krijg je dat extra ‘randje’ in je track door effecten te gebruiken? Daarnaast leer je hoe je je DAW moet gebruiken, krijg je tips over het vinden van de beste (gratis) samples en hoe je je thuisstudio het beste kunt verbouwen. Je hoort ook verhalen over de geschiedenis van Hip-Hop. Tot slot kijken we naar je persoonlijke ambities en stellen we persoonlijke leerdoelen voor je op.

BLOK 2 : GELUIDSKEUZE

Wat is geluid eigenlijk? Hoe werken onze oren? Dit zijn belangrijke vragen om je basisbegrip van geluid te verzekeren. Je leert hoe je geluiden kiest, met behulp van een instrument of door het geluid te samplen. Hierbij komen ook de verschillende urban muziekstijlen aan bod: welke geluiden maken elk genre uniek en hoe pas je dit zelf toe in je producties? Ook krijg je te maken met de basis van muziektheorie: hoe vertaal je je muziek naar akkoorden? Welke arrangementen, akkoordenschema’s en sounds werken het beste in jouw muziekstijl?

BLOK 3 : PRODUCTIE EN MIXEN

Na de theorie over muziek en geluid duik je nog dieper in de praktijk van het produceren en mixen. Je krijgt les over essentiële effecten en je leert hoe je deze in de praktijk kunt gebruiken. We leren hoe je effecten op een creatieve manier kunt gebruiken, maar ook hoe je met verschillende technieken een goede mix maakt. Hoe krijg je een groovy en uniek drumgeluid? Hoe kun je fragmenten stretchen en samplen? Hoe gebruik je reverb en delay op een creatieve manier? Draai aan de knoppen en je weet wat er echt gebeurt.

BLOK 4 : EINDOPDRACHT

Na afronding van het derde blok beheers je de kennis en technieken om je eigen track te maken. In het vierde en laatste semester van deze cursus gaan we kijken naar wat er beter kan in je mix. Ook gaan we het hebben over het masteren van tracks. In de lessen wordt ook aandacht besteed aan het uitbrengen van je producties. Wat is de beste manier om in contact te komen met een label? Welke aspecten zijn van invloed op de juiste ontwikkeling van je netwerk? Hoe doorloop je het proces om van de studio naar het podium te gaan? Kortom, alles om je de grondbeginselen aan te reiken om een serieuze Hip-Hop artiest te worden.

STUDIE INFO

Hardcore, Hardstyle, Kick, Muziek maken, Opleiding, Producer Les, Producercursus, Produceren, professioneel, Hardcore, Hardstyle, Kick, make your own tracks, music production, producer, producing class, The beatkrusher

DOCENTEN

MUCKY

HIP-HOP TEACHER

OVER

If you talk underground electronic music in Rotterdam, you will automatically get to know Mucky (Reynard Bargmann). He is a producer/dj with a long history in dutch music scene. With his group NoizBoiz he toured through the country with high energy grime beats and raps, which eventually led him to produce for grime legend Wiley on his latest album “the Godfather.” Today he produces all music for Dutch-Iranian singer from Rotterdam SEVDALIZA, which released her debut album “ISON” in April 2017 and gets world wide recognition, and topping the iTunes electronica charts in 7 countries. His sound was influenced the love for NL/UK underground music, from Grime, Dubstep, Trip-hop, House and much more. With Mucky as your Hip Hop course teacher, you will learn from a legend in Rotterdam and one of the best in the scene.

PASSIE

  • Het creëren van Hip-Hop beats
  • Tijd doorbrengen met zijn gezin en kind
  • Podcasting

EXTRA STUDENTENINFORMATIE

STUDENT EXTRA’S

HIP-HOP CURSUS PRIVÉ

Naast de 20 lessen krijg je als Hip-Hop Cursus student diverse extra’s om het maximale uit je jaar bij MPA te halen. Zo krijg je gratis toegang tot al onze evenementen waaronder gastworkshops en masterclasses. Ook krijg je korting op zowel software als hardware en geven onze docenten persoonlijk advies over je thuisstudio.

Het is ook mogelijk om de Hip-Hop Cursus via privélessen te volgen. Je kunt gebruik maken van dezelfde studenten extra’s als reguliere studenten van de Hip-Hop Cursus. Vraag ons naar de voorwaarden!

DAGEN EN TIJDEN VAN DE LESSEN

De Hiphopcursus lessen zijn op vrijdagochtend om 10:00-13:00 uur. Als er te veel aanmeldingen zijn, maken we afspraken voor een tweede les op zaterdag.

STUDIEBELASTING

De studiebelasting voor deze cursus is 8 uur per week. Dit kan natuurlijk per student verschillen en is inclusief de uren van de te volgen lessen. Vraag een gratis en vrijblijvende afspraak aan met een van onze docenten voor meer informatie over de studiebelasting en verdere inhoud van deze cursus!

FORMELE INFORMATIE

Als opleidingsinstituut voldoen wij niet alleen aan specifieke eisen, maar streven wij er ook naar deze dagelijks zo goed mogelijk uit te dragen. De algemene voorwaarden die gelden bij inschrijving voor een cursus kunt u hier vinden. Vraag een gratis en vrijblijvende afspraak aan met een van onze docenten voor meer informatie over de studiebelastinund hg en verdere inhoud van deze cursus!

OPEN HUIS, INTAKES & PROEFLESSEN

Voor de start van elke Hip-Hop Cursus bieden wij iedereen de mogelijkheid om onze open dag te bezoeken en kennis te maken met het docententeam. Een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek met de docent van jouw keuze is ook het hele jaar door mogelijk. Neem contact met ons op als je een proefles wilt.